Reizen

#InstaInspiratie: @marie.jolie

#hotspots #mode #beingreal

In #InstaInspiratie geven we onze favoriete Instagramaccounts time to shine. Telkens gaat het in #InstaInspiratie over inspirerende personen die hun passies delen en ontzettend oprecht zijn in het (soms neppe) Instragramwereldje. Vandaag is het aan de beurt aan Marjolein van @marie.jolie. Zij weet waar de leukste plekjes zijn te vinden. In België en het buitenland.

Instagram en ikzelf gaan al terug tot in 2014. Echt #instaworthy kon je het niet noemen. Denk maar aan de typische Instagramfilters en de gekste compositie. Toen ik een jaartje later een Erasmusstage deed in Toledo (Spanje) voelde ik me vaak eenzaam waardoor ik meer tijd stak in Instagram en mijn blog. Ik verwijderde toen zelfs al mijn oude foto’s om met een mooie lei te beginnen. Je zal nu geen enkele foto meer van toen terugvinden. Oeps!

Ik haal heel veel inspiratie op Pinterest, daar heb ik echt verschillende mapjes gesorteerd per thema. Wanneer ik een bepaald product of kledingstuk moeilijk te fotograferen vind, zoek ik ook vaak op de hashtag op Instagram zelf. Brainstormen over iets gebeurt vaak bij outfitposts. Hoe, wat en waar? Ik heb wel graag wat vernieuwing en variatie.

Het moet niet altijd even vrolijk zijn

200% ja! Zo gingen mijn vriend en ik vorig jaar voor ons 10-jarig jubileum samen naar Rome. Tijdens deze citytrip heb ik er bewust voor gekozen om zo weinig mogelijk foto’s online te plaatsen. Zelfs ook geen blogpost. Het overlijden van mijn oma in februari heb ik wel gedeeld. Sommige mensen waren op de hoogte van de ziekte en leefden mee met ons via social media. Ook wilde ik een geldige reden geven voor mijn afwezigheid. Dat is helemaal niet verplicht, maar ik hecht veel waarde aan het begrip authenticiteit. Dat allemaal niet delen, zou ik zelf een beetje hypocriet gevonden hebben. Het leven is niet altijd rozegeur en maneschijn en dus hoort dit er allemaal bij. 

Gelukkig zijn er ook mooie momenten om te delen. Stuk voor stuk ben ik enorm dankbaar voor de fijne samenwerkingen. Sommige collega-blogsters ken ik al jaren en ondertussen ben ik met een paar écht vriendinnen geworden. Zalig toch?!

De favorieten van Marjolein

@paulienriemis

Paulien is een jaartje ouder dan ikzelf, maar fantastisch wat zij al allemaal bereikt heeft. Haar creativiteit en stijl maken van haar mijn grootste voorbeeld.

Jana Verstraete

Niet omdat zij een van mijn best friends is, maar wel omdat ze weet wat ze wilt bereiken. De kleuren en composities op Jana haar feed weerspiegelen 100% haar persoonlijkheid. Geen fake gedoe dus!

Eva Tuyt

Wanneer ik nood heb aan een vrolijke noot, surf ik naar het profiel van Eva. Haar zoontjes Hélder en Mozes zijn ongelofelijk schattig dat ze zonder moeite een glimlach op mijn gezicht toveren. 

Volg marie.jolie op Instagram

Jennifer - people call her Jenny - woont in Gent maar is vaak elders op deze aardbol te vinden door haar ongekende wanderlust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *