Stel je eigen vision board samen

Vertaal je dromen en verlangens in realiteit met deze tips van Geraldine

Een vision board of droombord is een proces waarbij je jouw intentie van het leven creëert en gaat weergeven via een collage met afbeeldingen en affirmaties. Dit bord helpt jou te herinneren en motiveren wat je vanuit jouw hart wil realiseren: je eigen verlangens, doelen, missie en visie.

Wat je aandacht geeft, groeit

Door dagelijks even af te stemmen op je vision board, pikt het onderbewuste dit op als waarheid en zal de geest deze vertalen en materialiseren in realiteit. Het wordt ook wel de wet van aantrekking genoemd.

Door dagelijks even af te stemmen op je vision board, pikt het onderbewuste dit op als waarheid en zal de geest deze vertalen en materialiseren in realiteit.

Bepaal wat je bord vertegenwoordigt

Er zijn verschillende manieren om een vision board te maken. Begin met het bepalen van wat je wil dat jouw bord vertegenwoordigt. Je kan één groot bord maken voor je hele leven of borden hebben voor verschillende delen van je leven.
Hier zijn een paar ideeën voor een visiebord.
Carrière
Familie
Gezondheid
Geestelijk
Waarden
Tot rust komen
Liefde
Persoonlijke ontwikkeling
Wereld / Maatschappij / Mensheid 
Bepaal vervolgens hoeveel borden je wilt en het tijdsbestek. Voor het komende jaar? Of eentje voor de komende 5 jaar?

Wat heb je nodig?

Verzamel creatief materiaal zoals
·      Magazines (bv FLOW, Happinez, …)
·      Pinterest
·      Een schaar
·      Potloden, gekleurde stiften, verf
·      Lijm
·      Groot blad papier bv A3 (vind je bij Lucas Creativ of AVA, ..) of stuk karton
·      Glitters, stickers, …

Iedereen beschikt over een portie creativiteit en uiteindelijk gaat het niet om een kunstwerk dat je maakt. Het gaat wel om jouw eigen vision bord, op jouw manier met jouw energie.

Kom in een creatieve flow

Begin met een meditatie en zet meditatieve muziek waarbij je in een creative flow terechtkomt. Je vindt fijne muziek via de Shine Your Soul playlist op Spotify. Brand een kaarsje of wierook. Alles wat je helpt om je in de sfeer te brengen. Zorg ervoor dat je bewust deze tijd neemt voor jezelf. Knip afbeeldingen in magazine en plak deze foto’s op je bord en laat je gaan!
Iedereen beschikt over een portie creativiteit en uiteindelijk gaat het niet om een kunstwerk dat je maakt. Het gaat wel om jouw eigen vision bord, op jouw manier met jouw energie.
Je kan er een work of progress van maken, het hoeft niet in één keer af te zijn. Je kan à fur et à mesure afbeeldingen en quotes toevoegen.
Plaats het dan op een goede, zichtbare plek zodat je elke dag jouw vision board ziet en jouw toekomst visualiseert, op die manier zullen dingen naar je navigeren.

Voordelen van een vision board

Je staat stil bij wat jij belangrijk vindt in het leven. Welke jouw dromen, doelen, missie, visie zijn. Op die manier ga je bewustere keuzes maken. Vanuit jouw innerlijke kracht.
Sta steeds met het vision board in touch: wat past er wel en niet bij jou. Op termijn zie je welke doelen je hebt gerealiseerd of dromen hebt waargemaakt. Vervang je deze naar nieuwe dromen.

Gun jezelf om het innerlijke kind naar boven te laten komen. Durf te dromen, durf groots te dromen.

Is een vision board maken voor iedereen?


Ja, je hoeft er niet speciaals voor te kunnen. Verzamel jouw materiaal en neem alle tijd. Gun jezelf om het innerlijke kind naar boven te laten komen. Durf te dromen, durf groots te dromen.
Gun jezelf de tijd om dat moment voor jezelf te nemen. Om stil te staan bij wat je écht wil in het leven en wat niet. Focus je op die positieve zaken.
In Shine Your Soul Academy is er de 2021 Manifestation Accelerator- Do It Yourself (binnenkort gaat deze offline). Vanaf november 2021 is er de 2022 Manifestation Accelerator – Online Circle. Dit is een groepstraject van 8 weken, om samen het jaar bewust en rustig af te sluiten en om met hernieuwde energie en focus het nieuwe jaar in te zetten. Deelnemers waren super enthousiast net door de energetische dimensie van het traject. Volg Geraldine via Instagram voor meer details én tips.

Geraldine

Na een tijd waar een burn-out het haar moeilijk maakte, heeft de stralende Geraldine haar passie en zin in het leven teruggevonden. Zonder twijfel inspireert deze boss lady je met haar warme tips & tricks.

Aanbevolen artikelen