STAYCATION SUMMER met Hanne Van den Abeele (hannewhale)

“Ik vind het niet erg om in tijden van lockdown thuis te moeten zijn. Ik heb alles wat ik nodig heb.”
Deze zomer is het de zomer van de staycation of je het nu gepland had of niet. Redenen genoeg om even bij enthousiaste goal getters te polsen hoe zij hun staycation summer invullen. Vandaag is het de beurt aan één van de liefste mensen van de Belgische bloggerwereld: Hanne Van den Abeele – beter bekend als hannewhale. Onlangs begon ze met een eigen zaak glow waar je terecht kan voor een gelaatsverzorging, microneedling en zoveel meer.
Favoriete staycation plek aller tijden
Ons huis. Ik woon er nog niet zo heel lang maar sinds kort is mijn kat meeverhuisd en sindsdien voel ik mij dan ook “officieel verhuisd”. Het huis van mijn lief – of beter ons huis – is voor mij echt een fijne en veilige plek. Ik voel me er meteen thuis en mijn kat nu ook, I love it! We hebben een terras waar we de hele dag door zon hebben en de tuin is ook net aangelegd. Beetje bij beetje zijn we van het huis onze thuis aan het maken. Zalig!
Ik vind het dus niet erg om in tijden van lockdown thuis te moeten zijn. Ik heb alles wat ik nodig heb.

Slapen in een tiny house, een yurt of boomhut? Sowieso dat 2020 tóch nog leuk wordt!

Hanne
Jouw tip om het meeste uit deze staycation summer te halen?
Op vraag van Koksijde mocht ik een nachtje slapen in hun badplaats. Het is al even geleden dat ik naar zee ging maar ik geniet er telkens wel oprecht van. Ik ben zowel een zee- als een Ardennenfan! Mij kan je dus plezieren met een weekendje uitwaaien aan de kust of een weekendje bossen. Dat zijn mijn tips voor deze staycation: in eigen land en toffe, nieuwe, mooie plekjes ontdekken. Extra tip: vink die speciale slaapplekjes via Airbnb eens aan. Slapen in een tiny house, een yurt of boomhut? Sowieso dat 2020 tóch nog leuk wordt!
Favoriete koffieplek
Goh. Da’s ne moeilijke. Voor mijn project #hannewhalemeets – ondertussen ook al anderhalf jaar geleden – bezocht ik enkele koffiebars in het Gentse. De latte bij Madam Bakster met amandelmelk of zelfgemaakte hazelnootmelk (met een heerlijk stukje taart!) is heerlijk. Op wandelafstand heb je ook Full Circle Coffee, ook een vegan koffiebar met yummy koffie. Extra tip: tegenover Madam Bakster heb je een klein, cute winkeltje: billie rose. Shoppen en lattes drinken in een wondermooi interieur: check!
Favoriete restaurant
Da’s ook ne moeilijke! Ik ga kei graag uiteten. Sowieso ben ik echt een Kastart lover! Dus als je in Gent vertoeft, raad ik dít welbekende spaghettirestaurant aan. Ook Bocca kan mij bekoren. In mijn studentenjaren in Brugge was ik verknocht aan de pasta van Bocca. Ondertussen draait het daar zo goed dat ze twee vestigingen in het Gentse hebben.
Met sushi doe je mij ook altijd een heel groot plezier. Mijn sushi tip? Ocean Sushi in de Belfortstraat in Gent. Voor als iets chiquer mag zijn: La Barriga en ‘t Klooster in De Pinte zijn ook toppers!
Favoriete winkel
Ik shopte tot voor kort nooit online. Ik móest kledij kunnen passen, voelen en écht zien. De laatste tijd doe ik niet anders dan online shoppen, erg hè? Shoppen bij Monki is voor mij altijd een hele beleving en daar ga ik nooit met lege handen naar buiten.
Ik moet dringend ook nog eens binnenspringen bij H&M Home en Zara Home. Die collecties zijn magnifique! Ook van Dille & Kamille gaat mijn hartje sneller slaan. En Lily, een superleuke winkel in steden als Mechelen en Oostende, staat hoog bovenaan mijn to shop lijstje. Een winkel met leuke positieve vibes!
Jouw to-dolijst voor deze Staycation Summer
Ik wilde heel graag terug naar Bali in september, om ook mijn vriend het eiland te laten ontdekken, maar dat zal er dit jaar helaas niet meer inzitten. Daar baal ik stiekem wel van. Ik wil met een gerust hart op reis en daarom lijkt het zeker de beste keuze om thuis te blijven.
We dachten als alternatief aan een roadtrip met de auto. Misschien Frankrijk of Italië. Maar ik zou liever op veilig spelen en zelf wat plannen in eigen land. Reizen kunnen we volgend jaar (hopelijk!). Dus uitstel is geen afstel.

Volg Hanne via Instagram

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen