STAYCATION SUMMER met Noémie (Le Chat Noir Design en Vagabundo)

Je hoeft zeker niet in Bali te zijn om te genieten van een zonsondergang.
Deze zomer is het de zomer van de staycation of je het nu gepland had of niet. Redenen genoeg om even bij enthousiaste goal getters te polsen hoe zij hun staycation summer invullen. Vandaag is het de beurt aan Noémie. Ik kende haar al langer als een van de creatieve gezichten van Told You So, een online magazine waaraan ik ook meewerkte. Zelf vind ik het heel leuk om het team van toen te betrekken in het verhaal van The Goal Getter. Vandaag is het de beurt aan Noémie. Nu vult ze haar tijd met een eigen outdoor wear merk Vagabundo en haar werk als grafisch ontwerper (Le Chat Noir Design).⁠
Favoriete staycation plek aller tijden
De zee! Mijn man ik rijden altijd naar de zee met de camper zodat we eens kunnen surfen. De plek waar we meestal gaan? De Kwinte in Westende. De Ardennen zou ik ook graag doen maar dat moet er nog van komen
Jouw tip om het meeste uit deze staycation summer te halen?
Wij zijn mensen die graag de zonsondergang-en opgang spotten. Voor de quarantaine hadden we nog nooit gedaan in België. Het doet ons beseffen dat het in de buurt even mooi kan zijn. Je hoeft zeker niet in Bali te zijn om te genieten van een zonsondergang.
Oh, wat wij ook eens gedaan hebben tijdens de echte lockdown is alsof we op vakantie waren in ons eigen huis. Ik had toen een fancy, uitgebreid ontbijt voorzien en we hebben een wandeling in de buurt gemaakt waar we nog nooit waren geweest. Daarna hebben we de dag afgesloten met een aperitief op ons terras en take away besteld. Doe dus dingen waar je anders geen tijd voor maakt of niet meteen aan denkt!
Favoriete koffieplek
Ik drink geen koffie maar gelukkig zijn er wel andere dingen in een koffiebar. Noon (Tienen) is heel tof en ziet er ook heel mooi uit. Onlangs in Hasselt heb ik ook een fijne plek ontdekt: Coffee Cafe.
Favoriete restaurant
Er is heel weinig aanbod in Tienen, zeker wanneer je voor vegetarisch/gezond kiest. ToThai is alvast zeer lekker! In Dieu eet je precies alsof je bij hen in de living zit, heel gezellig! In Hoegaarden heb je ook Ma Façon, een restaurant met een industriële toets. Ze hebben daar heerlijke vegan burgers en vegetarische pasta’s. Altijd met een beperkte kaart maar heel lekker!
Favoriete winkel
Dat is een gemakkelijke: Basil! Dat is de winkel van mijn beste vriendin hier in Tienen. Basil is een leuke boetiek met een toffe selectie kleding, juwelen en een beautybar waar je je kan laten opmaken. Binnenkort gaat Sharina er ook vegan beautyproducten verkopen.
Jouw to-dolijst voor deze Staycation Summer
Ik heb net een vegan kookboek (Elsa’s Wholesome Life) gekocht en wil graag eens de moeite nemen om wat te bakken en te koken. En natuurlijk geniet ik ook van mijn quality time met de hondjes. Het Schulensmeer in Limburg is een mooie plek om even te wandelen.
PS: Deze foto is in de Hoge Venen gemaakt, daar hebben ze ook een mooi wandelpark!

Volg Noémie via Instagram

Foto banner: Noémie

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen