Van tropische stranden tot Belgische natuurgebieden

Ontdek hier de 3 favoriete bestemmingen van Valerie. Heerlijk dichtbij én exotisch ver!

Het begon allemaal met een soloreis richting Thailand nadat ze ontslag nam en net vrijgezel was maar ook net 30 jaar was geworden. Vanaf dat moment kreeg Valerie Desmet een enorme passie voor fotografie, de grote reden waarom ze de mooiste plaatsen op deze aardbol weet te vinden. Ontdek hier haar favoriete plekjes én waarom!

Madeira (Europa)

Madeira wordt ook wel ‘het Hawai van Europa genoemd’. Dit Portugese eiland, gelegen in de Atlantische Oceaan biedt prachtige groene berglandschappen, ruwe kliffen naast een hemelblauwe oceaan, wandelingen boven de wolken, en ook niet onbelangrijk : een aangenaam klimaat het hele jaar door! Natuurliefhebbers, fervente hikers, of zelfs de beach bums, Madeira is een bestemming die iedereen kan bekoren.
Hier zijn een aantal van de prachtige landschappen die ik mocht bewonderen. Opgelet: het is heel moeilijk om niet verliefd te worden op dit eiland!

Mijn absolute hoogtepunten van deze reis

Wandelen boven de wolken

Madeira is een topbestemming voor mensen die graag wandelen. Er zijn ontelbaar veel wandelroutes en elke wandeling biedt je telkens opnieuw een ander landschap. Maar de hike naar Pico Ruivo, het hoogste punt van Madeira, is me het meeste bijgebleven. Van begin tot einde wandel je boven de wolken, een magische ervaring!

De zonsopgang bewonderen op Pico do Ariero

Als ik op een reisbestemming ben, hou ik er ook van om telkens minstens één keer een zonsopgang te beleven. Volgens mij is er iets betoverend aan het moment waarop de zon tevoorschijn komt. In Madeira trokken we naar Pico do Ariero, waar mijn reispartner en ik een prachtig schouwspel zagen.

Zwemmen in de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz

Deze zwembaden worden gevormd door vulkanisch gesteente, waarin de zee op een natuurlijk manier over stroomt. Het is spectaculair om te zien hoe de golven overvloeien in het zwembad. 
Vaak krijg ik de vraag: ‘wat is je link met Madeira?’. Ik ben eigenlijk gewoon érg enthousiast over de bestemming. Weet je, je zal verbluft zijn eens je het allemaal zelf eens ontdekt!

Hoge Venen (België)

Ook in België is er prachtige natuur te vinden. Als ik even niet aan het reizen ben en toch nood heb aan er even tussenuit te zijn, rijd ik naar dit sublieme natuurgebied. Zowel in de winter, de herfst als in de zomer ga ik wandelen in de Hoge Venen. Bovendien ziet het landschap er elk seizoen volledig anders uit. Van besneeuwde paden en dennenbomen tot erg droge oranje vlaktes, ik ben elke keer opnieuw verrast door de schoonheid van de natuur.   
De Hoge Venen maken trouwens deel uit van het Natuurpark Hoge Venen-Eifel, dat zich uitstrekt over België en Duitsland. Je kan er verschillende wandelingen doen; één ervan leidt naar het hoogste punt van België : Signal de Botrange (hoogte is 694m). In de winter kan je in de regio langlaufen! Vergeet dan zeker niet warme chocomelk te drinken in Baraque Michel.   

Padar Island (Indonesië)

De mooiste plek waar ik al ooit ben geweest? Zonder twijfel is dat Padar Island (Indonesië)!
Indonesië bevindt zich in Zuid-Oost Azië en bestaat uit een archipel van maar liefst 14.572 eilanden! Deze eilandenarchipel geniet vooral bekendheid door het eiland Bali, maar naar mijn (bescheiden) mening zijn er zoveel andere, mooiere én minder toeristische eilanden te ontdekken! Padar Island kan je enkel bezoeken via een dagtrip die je begint op een nabijgelegen eiland of met een meerdaagse boottocht. Padar Island maakt deel uit van het Nationaal Park Komodo. Misschien doet de naam Komodo wel een belletje rinkelen en doet het je denken aan de Komodovaranen! Je kan ze tegenwoordig niet meer terugvinden op Padar Island, maar wel op het nabijgelegen eiland Komodo.
De tocht naar de top is steil, maar sowieso neem je af en toe pauze om de prachtige landschappen helemaal in je op te nemen. Of om ontelbaar veel foto’s te maken (in mijn geval toch). Eenmaal aangekomen op de top sta je volledig in het zweet maar wat je dan te zien krijgt is onbeschrijfelijk! 
Deze plek is echt mijn happy place en ik denk er nog heel vaak aan terug. Padar Island doet me tegelijk ook heel veel zin krijgen om de rest van de wereld te ontdekken! 

Volg Valerie Desmet op Instagram of check haar website.

Foto’s: Valerie Desmet

Valerie

Valerie heeft een gezellige kantoorjob maar is vooral enorm gepassioneerd wanneer het gaat over reizen en fotografie. Twee passies die ze fantastisch weet te combineren. Het resultaat daarvan kan je bewonderen op haar Instagrampagina!

Aanbevolen artikelen