De gezelligste Gentse hotspots

cityguide gent jennifer maes the goal getter
Jennifer neemt je mee naar haar 20 favoriete hotspots in Gent.
Na drie jaar genieten van pure studentenvrijheid in de stad Gent, begin ik dit jaar aan mijn vierde jaar als Gentenaar. Ik woon ontzettend graag in deze stad en kan me niet voorstellen dat ik ergens anders zou wonen. Met veel plezier heb ik mijn favoriete plekken voor jou opgesomd.  
Pain Perdu 
Pain Perdu is de perfecte plaats om je dag te beginnen met een ontbijt of brunch. Geniet van een rustig plekje achteraan of schuif aan de grote tafel en ontmoet enthousiaste locals of toeristen. De sfeer in dit prachtige pand is fantastisch!
Walpoort 9
Superette
Superette kan je zeker en vast benoemen tot een geslaagd project van kok Kobe Desramaults en zijn team. Het bakkerij- en restaurantconcept is uitgeroepen tot de beste van België, een stempel die meer dan verdiend is. Aan de bar heb je een goed zicht op het drukke bak-en kookgebeuren, wat het allemaal extra huiselijk maakt.
Guldensporenstraat 29
Stek
Heb je een voorliefde voor een cosy aantal planten? Dan zal je hier even willen blijven hangen. In geen tijd heeft Stek zich als populaire Gentse lunchplek weten te katapulteren. En terecht!
Nederkouter 129
The Other Shop
Vergeet de Veldstraat voor een leuk cadeau. Net achter die drukke boel vind je in de Mageleinstraat deze concept book store. Niet alleen book lovers kunnen met hartenlust hun slag slaan, er zijn ook unieke musthaves te ontdekken. Zelf ga ik nooit weg zonder enkele grappige wenskaartjes van Kaart Blanche.
Mageleinstraat 40
Paard Van Troje
Snel even een boek kiezen? Dat is hier geen optie. Het is in het Paard Van Troje te gezellig om dingen snel te doen. Neem alle tijd van de wereld en (her)ontdek de offline wereld van boeken in deze gezellige winkel.
Kouter 113
Ona
Vriendinnentijd breng ik meestal door in wijnbar Ona. De wijntjes zijn heerlijk en de sfeer is er altijd zo relaxed. Normaal organiseert Ona regelmatig wijntastings, die ik elke foodie zou aanraden. Hou hun pagina’s daarom goed in de gaten, voor als er nog eentje (relatief) binnenkort plaatsvindt.
Nederkouter 71
Mémé Gusta
Erg vriendelijk personeel, een pand met veel karakter en eten waar je weken later nog over dagdroomt. Mémé Gusta is één van mijn meest favoriete restaurants geworden. Tip: geef zeker het (vegetarische) stoofvlees een kans.
Burgstraat 19
Yalla Yalla
Iedereen kent ondertussen de Mexicaanse, Spaanse en Thaïse restaurants al erg goed… maar de Libanese keuken is vaak nog onbekend terrein. Sad but true! Probeer dit eens uit, je zal niet teleurgesteld zijn. Denk tapas maar dan extreem lekker gekruid. In Yalla Yalla doe je bijvoorbeeld aan food sharing en neem je van alles wat. Echt aanraders zijn: Libanese nacho’s, gebakken bloemkool, falafel, halloumi en za’atar brood.
Donkersteeg 3
Madam Bakster
In de buurt van het Zuid heb je de koffiebar van Madam Bakster. Je bent hier aan het juiste adres als je wilt genieten van originele taartjes en drankjes. Alle mogelijkheden op de menukaart zijn vrij van lactose, dierlijke producten en geraffineerde suikers. Enjoy!
Brabantdam 14
Epiphany’s  Kitchen
Voor mij is Epiphany’s  Kitchen een sprookjesachtige hemel met verse, pure ingrediënten in de hoofdrol. Alle gerechten zijn vegetarisch en worden geserveerd in een ongelofelijk atypische, feeërieke setting. Love it! Je kan vlees en vis bestellen maar dan betaal je extra. Voor mij mag die optie stiekem altijd zo zijn. PS: de “kaasballetjes” hier zijn echt de allerbeste.
Burgstraat 10
Norma
In een zijstraatje van de drukke Veldstraat vind je Norma, een ontbijt-en lunchplek met een Scandinavisch sfeertje. Volgens het seizoen word je verrast met lekker eten. Weet je niet meteen wat te bestellen? Neem dan zeker de Norma Burger. Nog een tip: reserveer hier zeker want de plaatjes zijn gegeerd.
Bennesteeg 20
O’yo
Plantaardige, gezondere opties hebben bij mij meestal al een streep voor. Denk dan nog eens aan een gezellig interieur en we’re good to go… of beter to eat!
Brabantdam 82
Geen tijd of zin in een uitgebreid lunch-of dinermoment? Deze (takeaway) opties heb ik veelvuldig gekozen toen ik nog in Gent centrum woonde. Tried, tested & approved: Otomat (originele pizza’s), Ellis Gourmet Burger (heerlijke vegan burgers!), Manhattn’s (yummy falafelburger), Bocca (pasta’s), Holy Guacamoly (burrito’s en taco’s), Yaki (old school Aziatisch), Frituur Papegaai & Tartaar (beide hebben veel veggie/vegan opties).  
Volg Jennifer via Instagram
foto Gent door Jennifer Maes

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen