De favoriete staycation plekjes van de redactie

favoriete adresjes redactie the goal getter
Van Breda naar Kortrijk tot in de Ardennen. Ontdek hier de must visits!
Vakantie in eigen land hoeft heus niet saai te zijn. Zo denken we erover bij de redactie. Redenen genoeg om onze all time favourite plekken in België en Nederland even te bundelen.
CHLOË
Ted’s Arcade (Breda)
Breda is een fijne Nederlandse stad net over de grens. Heel gezellig om eens een tripje te plannen om te kunnen shoppen en lekker eten, maar dat kan je evengoed in België doen. De reden waarom je speciaal de grens voor moet over steken is Ted’s Arcade. Als je van old school gamen houdt, is dit de place to be. Er is voor elke gamer wat wils, van Pac-Man tot shooters, racing en air hockey mag zeker ook niet ontbreken. Zelfs voor mensen die niet zo gek zijn op gamen, is dit een frisse nieuwe wind in tijden van Corona. 
Quetzal (Antwerpen)
Ben je gek op alles wat met chocolade en dessert te maken heeft, dan is Quetzal jouw hemel op aarde. Bedenk jezelf maar iets wat je graag eet met chocolade en ze hebben het. Ik lieg niet als ik je zeg dat ze de beste brownies in Antwerpen hebben om niet te zeggen België. Het interieur heeft recent een make-over gekregen, dus een bezoekje brengen kan zeker geen kwaad. 
JENNIFER
Barista (Gent)
Tot voor kort woonde ik in het centrum van Gent. Mijn favoriete zaterdagen begonnen toen meestal in een koffiebar. In Barista geniet je altijd van een heerlijke latte en taartje terwijl je rustig de schone stad Gent ziet ontwaken.
O’yo (Gent)
Plantaardige, gezondere opties hebben bij mij meestal al een streepje voor. Denk dan nog eens aan een gezellig interieur en we’re good to go… of beter to eat!
Seda Bloemen en Planten (Kortrijk)
Als er één plekje is dat ik de laatste tijd erg heb gemist, dan is het wel de winkel van Seda. Bloemen, planten én heel veel liefde van de verkoopster. Allemaal elementen die me de winkel doen verlaten met erg goed gevoel én een extra bloemetje of plantje in de hand.
MARIJNE
Grotten van Han (Han-sur-Lesse)
Ga je graag eens op avontuur wat verder weg? Check dan zeker eens de Grotten van Han! Niet alleen zijn de grotten een spectaculair zicht, ook kan je een wandelroute volgen van 3 uur om er heel wat wilde dieren te spotten in het natuurpark en daarbuiten.
Adventure Valley (Durbuy)
Nog voor de avonturiers onder ons is Adventure Valley in Durbuy zeker een uitdaging! Klimmen, wandelen, mountainbiken, ziplinen, kajakken… Het kan er allemaal!
Kajakken
And last but not least, heerlijk kajakken op de Lesse! Met de rustige stopplekjes op de route kan je heerlijk picknicken en genieten van de rust in de omgeving. Zeker het proberen waard!
Wil je nog leuke plekken ontdekken? Lees hier onze cityguides over Gent, Antwerpen of Kortrijk!

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen