5 hotspots in Antwerpen voor echte foodies

Ontdek hier de 5 favoriete plekjes van Kjenta, een échte foodie die net naar Antwerpen is verhuisd.

Antwerpen = been there, done that? Think again! Met deze heerlijke hotspots van Kjenta ben je weer even zoet. Als een echte foodie lijst ze haar 5 favoriete plekken op, speciaal voor The Goal Getter!

Sporten, eten en leuke adresjes spotten, zijn zowat mijn favoriete bezigheden. Terwijl ik dit typ, heb ik al mijn flat white met havermelk besteld bij mijn favoriet ontbijtadresje om de hoek, Pain Perdu.
Recent verhuisde ik naar de rand van Antwerpen, nog een tikkeltje dichter bij die fijne hotspots in en rond het hartje van Antwerpen. Wie me volgt op Instagram, weet dat ik voor 90% vegan ben. Ik noem het ook wel ‘home vegan’ omdat ik buitenshuis vaak moeilijkheden ondervind om volledig vegan te eten. Ik noem dat dan zeker niet zondigen, want op zo’n moment geniet ik extra meer van een goed stukje verse vis.
Terug naar de orde van de dag! Benieuwd naar mijn 5 favoriete adresjes in Antwerpen? Ontdek ze hier!
Pain Perdu
Helemaal verslaafd aan the smell of a nice coffee in the morning? Dan ben je bij Pain Perdu op de juiste plek. Hun brood en gebakjes worden geleverd door de welbekende bakkerij Dellafaille. Je kan er terecht voor een heerlijke brunch, lunch of gewoon voor een eenvoudige pistolet en koffiekoek met een yummy koffie.
Spritz Antwerp
Dit vegan Italiaanse restaurant van Antwerpen is absoluut mijn favoriet! De quote ‘Life is a combination of magic and pasta’, past hier volledig.
Inspiratie nodig? Ik verklap je wat ik er heb besteld:
Voorgerecht: sharing tapasbord
Hoofdgerecht: pappardelle met eekhoorntjesbrood (!)
Dessert: vegan tiramisu
Must try voor als je eens in Antwerpen bent.
Sumac
Falafel, humus, aubergine uit de oven, zoete aardappelfrietjes, flat bread, … ik krijg er al terug honger van wanneer ik dit neerschrijf. Dit schattig adresje met Libanees eten vind je terug op Marnixplaats in Antwerpen. Perfect om even te doen aan food sharing, ideaal met een lekker glaasje wijn.
Cafe Lucien
Zoek je een gezellige werkplek waar je ongestoord kan doorwerken? Cafe Lucien is the place to be. Die ene zakenman in maatpak die er snel zijn koffie komt ophalen, een opaatje die er ‘s morgen zijn krant komt lezen of een kersverse moeder die er met haar kroost een eitje met soldaatjes komt eten. Kortom, hier is er altijd een gezellige drukte die jou de energie geeft waarnaar je opzoek bent.
Cafematic
Mijn favoriete adresje wanneer ik een dagje ga winkelen in het stad? Cafematic! Als het weer wat meezit, kan je genieten op hun heerlijk terras in de rustige buurt. De gebakjes daar zijn ook heerlijk. Mijn favorieten: het gegrilde bananenbrood en de kaastaart.

Volg Kjenta via Instagram

PS: wil je nog meer leuke Antwerpse plaatsen bezoeken? Bekijk dan deze posts van locals Merel en Helen.

Kjenta

Sporten, eten en leuke adresjes spotten, zijn zowat de favoriete bezigheden van Kjenta. Recent verhuisde ze naar de rand van Antwerpen, nog een tikkeltje dichter bij die fijne hotspots in en rond het hartje van Antwerpen. Hoera!

Aanbevolen artikelen