10 plekken om te ontdekken in Antwerpen

antwerpen-cityguide-koffiebar-maurice-thegoalgetter
Leer hier de 10 verborgen plekjes dankzij local Helen Jacobs
De verre reizen waar we dit jaar van droomden, moeten we jammer genoeg nog even uitstellen. Maar niet getreurd want dat betekent dat we tijd genoeg hebben voor staycations! Vandaag ontdekken we verborgen plekjes in Antwerpen dankzij local Helen Jacobs.
Begin de dag met een heerlijke (haver)cappuccino en de allerbeste cinnamon bun van ’t stad – wat zeg ik, van heel België – bij Nordica 31. Iets verder van het centrum maar het is de wandeling meer dan waard. Geen zin om ver te lopen maar wel zin in lekkers? Wandel op woensdag of donderdag dan langs Smiling Barista op het Operaplein, die speciaal voor jou bonen maalt en melk stoomt op zijn Velopresso. Good vibes gegarandeerd, net als zalige koffie. Oh, en je krijgt 20 cent korting als je kiest voor plantaardige melk!
Je kan natuurlijk niet in Antwerpen komen zonder te shoppen. Als modestad zijn we maar al te trots op onze leuke boetiekjes en mooie merken. Een persoonlijke favoriet is Wearable Stories, een duurzaam merk met aandacht voor ecologische stoffen én eerlijke werkomstandigheden. Tel daar nog eens prachtige designs bij en de vriendelijkste verkoopster van heel de stad en ik beloof het: je wordt net zo verslaafd als ik.
Nieuwe outfit geshopt? Dan is het tijd voor iets anders! Ga eerst even langs bij de vernieuwde Dille & Kamille, die nu nog meer mooie dingen hebben. Vergeet ook zeker het achtertuintje niet, en steek meteen over naar koffiebar Maurice, gevestigd in een prachtige oude kapel. De perfecte plek voor een lekkere gezonde lunch om terug op krachten te komen voor een dagje sightseeing.
Wie gestudeerd heeft in Antwerpen, kent de universiteitsbuurt natuurlijk op z’n duimpje. Maar het is een verborgen paradijs voor zij die er nog nooit geweest zijn. Wandel via het prachtige Conscienceplein naar het Hof Van Liere en geniet van de rust in het midden van de binnenstad. Nog meer rust nodig? Spring dan even binnen bij het Begijnhof, gelegen naast de populaire Ossenmarkt.
Van al dat wandelen krijgt een mens natuurlijk dorst. Probeer daarom een plekje te bemachtigen op het mooie terras van trattoria Spritz, waar je onder het genot van een drankje en lekkere antipasti de voorbijkomende mensen kan kijken. Wanneer je maag begint te knorren, kan je er ook lekkere Italiaanse gerechten krijgen, of wandel je de hoek om naar Bar Riga. Hoewel de naam anders doet vermoeden, geniet je ook hier van geweldig Italiaans eten. Van de melanzane alla parmigiana tot aan de tiramisu, het is allemaal even lekker. Geraak je daarna niet meer naar huis? Geen probleem, want dit restaurant huist in het prachtige Hotel Riga, waar je als een blok in slaap kan vallen.
Wat is jouw favoriete plek in Antwerpen?
Eerste foto: Maurice

Helen

Helen is 25 jaar - geboren en getogen én werkzaam in Antwerpen - en verzot op de vele leuke plekjes die er in de stad te vinden zijn. Volgens haar vriend is hotspots zoeken haar hobby. Ze kan ultiem genieten van een havercappucino, maar ook van Aperol Spritz, zeker met een mooie zonsondergang.

Aanbevolen artikelen