FEEL GOOD FOOD: gezonde brownies

gezondebrownies-fitabonita-marijne-thegoalgetter
Zo maak jij thuis gezonde brownies!
Wanneer we denken aan brownies, gaat onze hartslag al wat omhoog. De lekkere chocolade, de zoete smaken, de rijkheid van zo’n klein stukje genot. Toch gunnen we het onszelf niet al té vaak, want het vaak wordt gezien als een caloriebom. Zelf sloeg ik niet vaak een stukje brownie af, I mean “You Only Live Once”, toch? Gelukkig maakte Katrien Sas aka @fitabonita_ het wel een heel stuk gezonder en makkelijker en ging ik aan de slag met haar recept!
Katrien is personal trainer in Antwerpen. Haar begeleiding bestaat uit vrouwen opnieuw te leren genieten van hun lichaam, los van dat cijfer op de weegschaal. Hoe ze dat doet? Door vrouwen wegwijs te maken richting de fun van sport en een gezonde mindset. Op haar Instagrampagina deelt ze vaak gezonde receptjes, zoals dat van de brownies! Het geheime ingrediënt? Zwarte bonen. Say what?! Ja, echt waar!

Wat heb je nodig

  • 1 blik zwarte bonen (400 gr)
  • 2 bananen
  • 50 gr pure chocolade
  • 35 gr cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 10 gr bakpoeder
  • Handje walnoten

De vier eenvoudige stappen naar gezonde brownies

1. Smelt de chocolade
2. Mix alle ingrediënten samen behalve de walnoten
3. Hak de noten in stukjes en voeg toe aan het beslag
4. Giet het in de bakvorm en plaats het in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten op 180 graden
De laatste stap? Vooral genieten! Laat gerust weten in de reacties wat je er van vindt!
PS Toen ik het recept zelf uitprobeerde heb ik 100 gr chocolade gebruikt, ik ben dan ook een zoetebek! Bekijk zeker de Instagrampagina van @fitabonita_ als je op zoek bent naar meer receptinspiratie. Binnenkort opent ze samen met voedingscoach Hellen Dobbeleers @bibi_antwerpen. Een sportstudio waar vrouwen samen kunnen genieten van sport en voeding, zeker het bekijken waard!

Marijne

Marijne is body positive activiste en zet zich in voor de gelijkwaardigheid van minderheidsgroepen. Zo strijdt ze niet alleen voor dikke mensen, maar is ze ook intersectioneel feminist, black lives matters ally en werkt ze op haar Instagram taboedoorbrekend door mentale gezondheid aan te kaarten. Alles wat er in de maatschappij beweegt, houdt Marijne bezig!

Aanbevolen artikelen