2 snelle, lekkere & vegan recepten

davai dumplings spicy dumplings
Gemakkelijk, vegan én klaar in 30 minuten!
Snel. Gemakkelijk. Vegan. Voor sommigen lijkt het een onmogelijke opdracht, voor mij staat net dat vaker op het menu! Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik eens gerechten met dumplings zou maken? Met plezier!
davaidumplings-spicy-thegoalgetter

Pittig wokje met spicy dumplings

voor 2 personen
Ingrediënten
1 rode ui
1 prei
2 groene paprika’s
1 chili peper
witte kool
Spicy Davai Dumplings
boekweitnoedels
1 à 2 tl sambal badjak of oelek (wat jij verkiest)
1 à 2 tl rode misopasta
1 el pindakaas
wokkruiden, (gemalen) gember, cashewnoten, pindanoten, gebakken uitjes of loempiasaus naar smaak
Werkwijze
1. Kook genoeg water voor de noedels en voeg ze dan toe eens het water gekookt is. Mijn voorkeur gaat uit naar boekweitnoedels, maar uiteraard zijn andere noedels ook een goede keuze.
2. Dan meng je alle gesneden groenten samen in één wokpan en laat je dit ongeveer 5 minuten sudderen.
3. Voeg een of twee theelepels miso toe. Schud de groenten goed door elkaar zodat de miso (een echte smaakmaker) zijn werking kan doen.
4. Ondertussen zijn de noedels klaar. Giet ze af met een vergiet en gooi de noedels samen in de wokpan bij de groenten.
5. Dan is het tijd voor de allerleukste stap: kruiden naar smaak! Voeg sambal badjak (of oelek, jij kiest) en wokkruiden toe zoals jij het wilt.
6. Afwerken doe je met een dikke eetlepel pindakaas. Dan schud je nog eens alles samen zodat alle smaken netjes verdeeld zijn over je wokgerecht.
7. Gelukkig hebben de Davai Dumplings niet zoveel tijd nodig en doe je dit als allerlaatste stap. De licht pittige dumplings met paprika, bonen en tomaat matchen perfect met dit wokgerecht. Werk af met een scheut loempiasaus.
Extra tip! Voeg deze ingrediënten nog toe om je gerecht nog wat te pimpen wanneer je deze wok nog in de pan bakt; (gemalen) gember, gebakken uitjes, nog een klein beetje chili peper, cashew- of pindanoten. Enjoy!

Frisse quinoasalade met tzatziki en cheezy dumplings

voor 4 personen
Ingrediënten
Voor de quinoasalade
400 gr quinoa
1 komkommer
1 blokje groentebouillon
Een beetje zilveruitjes
300 gr cherrytomaten
Davai’s cheezy dumplings
Verse peterselie
Een scheutje balsamico
Voor de tzatzikidressing
Plantaardige yoghurt
1 citroen
1 teentje knoflook
Een halve komkommer
Verse of droge dille
Verse munt
Peper & zout
Werkwijze
1. Zet genoeg water op het vuur om niet veel later de quinoa samen met één blokje bouillon in de pan te laten koken.
2. Terwijl het water kookt, begin je met het snijwerk. Snijd de tomaten en komkommer in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de knoflook maar dan in nog wat fijnere deeltjes.
3. Terwijl de quinoa nog zijn ding doet in het warme water, start je met de tzatzikidressing. Meng met een beetje yoghurt (op buikgevoel) met de kleine stukjes komkommer en knoflook. Kruid met dille, munt, peper en zout naar smaak. Pers een halve citroen uit over de dressing.
4. Als de quinoa klaar is, giet je dit af met een vergiet. Niet veel later voeg je de zilveruitjes, komkommer en cherrytomaten al toe aan de nog net warme quinoa.
5. Als laatste bak je de Cheezy Dumplings van Davai Dumplings. Door zijn vulling van witte miso, bloemkool en zijden tofu, passen deze dumplings uitstekend bij de salade.
6. Werk de salade af met nog wat balsamico en peterselie. Enjoy!
Wil je meer weten over Davai Dumplings? Volg Davai Dumplings dan via Instagram of neem een kijkje op hun website!
PS: voor dit artikel kregen we producten opgestuurd. No worries, in het geval van een samenwerking kiezen we alleen voor merken die passen binnen het verhaal van The Goal Getter. Gekregen of niet!

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen