Gemakkelijk, vegan én klaar in 30 minuten!
Snel. Gemakkelijk. Vegan. Voor sommigen lijkt het een onmogelijke opdracht, voor mij staat net dat vaker op het menu! Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik eens gerechten met dumplings zou maken? Met plezier!

Pittig wokje met spicy dumplings
voor 2 personen
Ingrediënten
1 rode ui
1 prei
2 groene paprika’s
1 chili peper
witte kool
Spicy Davai Dumplings
boekweitnoedels
1 à 2 tl sambal badjak of oelek (wat jij verkiest)
1 à 2 tl rode misopasta
1 el pindakaas
wokkruiden, (gemalen) gember, cashewnoten, pindanoten, gebakken uitjes of loempiasaus naar smaak
Werkwijze
1. Kook genoeg water voor de noedels en voeg ze dan toe eens het water gekookt is. Mijn voorkeur gaat uit naar boekweitnoedels, maar uiteraard zijn andere noedels ook een goede keuze.
2. Dan meng je alle gesneden groenten samen in één wokpan en laat je dit ongeveer 5 minuten sudderen.
3. Voeg een of twee theelepels miso toe. Schud de groenten goed door elkaar zodat de miso (een echte smaakmaker) zijn werking kan doen.
4. Ondertussen zijn de noedels klaar. Giet ze af met een vergiet en gooi de noedels samen in de wokpan bij de groenten.
5. Dan is het tijd voor de allerleukste stap: kruiden naar smaak! Voeg sambal badjak (of oelek, jij kiest) en wokkruiden toe zoals jij het wilt.
6. Afwerken doe je met een dikke eetlepel pindakaas. Dan schud je nog eens alles samen zodat alle smaken netjes verdeeld zijn over je wokgerecht.
7. Gelukkig hebben de Davai Dumplings niet zoveel tijd nodig en doe je dit als allerlaatste stap. De licht pittige dumplings met paprika, bonen en tomaat matchen perfect met dit wokgerecht. Werk af met een scheut loempiasaus.
Extra tip! Voeg deze ingrediënten nog toe om je gerecht nog wat te pimpen wanneer je deze wok nog in de pan bakt; (gemalen) gember, gebakken uitjes, nog een klein beetje chili peper, cashew- of pindanoten. Enjoy!
