#InstaInspiratie: @findslowstyle

#slowliving #duuzaam #liefdevoorjezelf

In #InstaInspiratie geven we onze favoriete Instagramaccounts time to shine. Telkens gaat het in #InstaInspiratie over inspirerende personen die hun passies delen en ontzettend oprecht zijn in het (soms neppe) Instragramwereldje. Vandaag is het aan de beurt aan Nimue van @findslowstyle!

Ik blog sinds 2009. Al onderging mijn blog vaak naamsveranderingen en was de content soms van een zeer bedenkelijke kwaliteit (lacht). Vijf jaar later startte ik met mijn Instagramaccount. In het begin deelde ik vooral wat meer persoonlijke snapshots, maar mijn Instagrampagina groeide mee toen ik in 2015 besliste om mij meer te focussen op duurzaamheid. Die verschuiving van focus van omg, I love shopping en kijk wat ik heb kunnen scoren tijdens de soldenperiode naar verlos jezelf van je dwingende shopverslaving en ontdek hoe bevrijdend consuminderen kan zijn kwam onder meer door het bekijken van The True Cost.
Wel moet ik zeggen dat ik diep vanbinnen al lang wist dat er veel zaken beter kunnen in de mode-industrie. Ik kreeg nogal een kritische en alternatieve opvoeding. Bio-eten werd mij met de paplepel meegegeven net zoals een afkeer van grote multinationals die groot geld verdienen op de rug van kansarme mensen. Ik heb het mezelf een tijdje gemakkelijker gemaakt door mijn ogen daarvoor te sluiten. Dat probeer ik nu goed te maken door extra trouw te blijven aan mijn principes en ook zachtjes anderen te overtuigen dat eco- en fair fashion wel het verschil maken. 

Het leukste aan Instagram?

Gelijkgestemde zielen vinden! Mensen met dezelfde struggles, maar ook dezelfde interesses. Veel van mijn vriendinnen zijn helemaal niet bezig met slow fashion of low-waste living en shoppen bij de grote ketens. Ze kennen mijn mening daarover, maar ik ga hen ook niet de hele tijd vervelen met angry rants over de vervuilende mode-industrie. Daarom is het extra fijn om online kennissen te hebben die op dezelfde manier bewust en creatief willen omspringen met hun kleerkast en willen stilstaan bij de voetafdruk die ze op onze planeet achterlaten.

Ik las regelmatig een digitale detox in. Hoe ik me voel, komt op de eerste plaats.

Nimue

Waarom Instagram minder leuk is…

Instagram draait voor mij naast mezelf informeren en in contact komen met andere capsulers en tweedehands shoppers, vooral om het kijken naar mooie plaatjes. Ik hou van de visuele balans, stijlvolle outfits, cliché marmeren tafeltjes met schattige koffiekopjes, mooie interieurs en spectaculaire vergezichten. De keerzijde hiervan is dat het als ik door mijn feed scroll soms ook lijkt alsof andere mensen hun leven 24/7 Instagrammable is en dat van mij maar heel gewoontjes – of erger: niet goed genoeg- lijkt. Ik weet dat dat maar een façade is maar soms kan het mij toch allemaal wat te veel worden. Dan weet ik dat het tijd is om even een break in de lassen. Een digital detox van een week, las ik daarom regelmatig eens in. Hoe ik me voel, komt op de eerste plaats.

En nu.. showen maar!

Je persoonlijke topfavoriet
Een favoriet kiezen was erg moeilijk, want ik steek vaak veel werk in mijn posts. Dit bericht was naar aanleiding van Internationale vrouwendag. Ik hou erg veel van mijn roze riblfuwelen powersuit van het Amerikaanse sustainable merk Reformation, misschien daarom ook één van mijn favoriete foto’s. Mijn caption was helemaal recht uit het hart.
Je meest eerlijke moment
Ik probeer altijd eerlijk te zijn ook als ik mij wat minder goed voel. Deze post is daarom het meest treffende voorbeeld. Ik doe dit niet om aandacht te zoeken of om bevestiging te krijgen maar vooral omdat ik hoop dat anderen er troost in kunnen vinden, het gevoel kunnen krijgen dat ze er niet alleen voor staan met hun dipjes en twijfels.
De volgtips van Nimue
Ik kan zeggen dat ik @dariadaria, @alissa_etc en @sustainabrittly, drie zeer inspirerende vrouwen vind. Slow fashioneers, feministen en bewuste mensen. Daarvan zouden er meer van mogen zijn.

Volg Nimue via Instagram

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen