Zelfzeker in die bikini? YES YOU CAN!

Spoiler alert: elk lichaam is summerproof

Oeps! De zomer is in het land en je lichaam lijkt er nog niet klaar voor. Weet je wat? Het enige dat je nodig hebt deze zomer is een bikini en een body. Voilà, een bikini body heeft dus iedereen. Ook jij. Klinkt dat logisch maar voelt het nog niet goed? Met deze tips hoopt Jennifer van The Goal Getter je iets meer zelfvertrouwen te geven zodat ook jij schittert op het strand.

EERST DIE ZELFLIEFDE, DAN DE REST

Het is gek – bijna beangstigend – hoe snel je artikels vindt met volledige sport-en eetschema’s zodat ook jij zonder enige vetrol het zanderig toneel kan bestijgen. Niemand maar echt niemand zal ooit denken om beter te eten of te sporten wanneer zijn of haar mindset er niet naar is.
Het zit vanbinnen. Dat is waar, Koen Wauters. Daar begint het allemaal mee. Leer eerst je lichaam graag te zien, de rest volgt snel. Geloof me. Continu focussen op wat beter kan, zal zeker niet helpen. Tip: iedere keer wanneer je zegt ik haat mijn knieën, kan je ook zeggen maar hey mijn benen zien er goed uit. Ik gebruikte toevallig voorbeelden die voor mij van toepassing zijn. Zo heeft iedereen dat zogezegd beter kan. Flash forward; dat beter kunnen is een spelletje zonder eind. Win deze battle door je lichaam een compliment te geven en dat iedere keer wanneer je het (bijna) zou beledigen. Na een tijdje winnen de complimentjes het van de vreselijke opmerkingen.
Ook dit nog: lees artikels over hoeveel je moet sporten of ijsjes moet skippen om dat prachtige lijf van jou nog mooier te maken niet. Is voor niets nodig. Sport en eet gezonder alleen wanneer jij dat wilt.

DE GROTE KUIS

Er is iets wat we allemaal van de opruimgoeroe Marie Kondo kunnen leren. Vaarwel zeggen aan alles dat doesn’t spark joy. Dus ook op Instagram. Wees eerlijk; vinden we het écht zo leuk om te weten dat die ene persoon een volledige hamburger in haar splinterdunne buik weet te verstoppen? Of net de allermooiste rondingen heeft? Trotse eigenaar is van kapsel dat altijd onder controle lijkt te zijn? Nooit eens in haar mottige badjas strompelt maar net erg vaak in sprankelende kleedjes huppelt? Ontvolg alle accounts die je niet gelukkig maken. Omdat ze te vrolijk zijn, omdat ze te fake zijn, omdat ze te negatief zijn. Focus je op voorbeelden die bereikbaar lijken. Wedden dat je minder dipjes zal hebben?

EVEN FAKEN, DAN MAKEN

Hé wacht. Ik moet mezelf zijn, ik volg best eerlijkere accounts en toch zeg je nu dat ik moet faken?
Je hebt gelijk.
Niet netjes van mij, maar ik heb het hier over je houding.
Heb je vaak de neiging om ineengedoken te zitten? Om minder te lachen?
Niet erg. Doe ik ook. Vaak onbewust.
Verbeter je houding wanneer je ontdekt dat je precies zoals een patattenzak zit. Doe je kin omhoog en laat die glimlach van jou zien. Toegegeven, het voelt een beetje onwennig in het begin maar snel merk je een verschil. Je ziet er niet alleen beter uit maar ook toegankelijker. Een betere houding is ook ontzettend goed voor je lichaam. Zo hou je het allemaal meer in balans want als je niet goed staat of zit, moet dat op een andere plaats worden opgevangen. Met overbelastingen en vreselijke pijn als gevolg. Iets wat we willen vermijden.
Eerlijk? Iets faken voelde nog nooit zo goed.

LAST BUT ZEKER NOT LEAST: EEN BADPAK OF BIKINI. KIES DE LEUKSTE. WANT JIJ VERDIENT DAT. FOR REAL!

Kies een kleur of print die je spontaan beter doet voelen. Alsof het precies voor JOU is gemaakt. Tip: de badmode van Hunkemöller is écht subliem. Kleurrijke modellen of liever toch iets basic? Grote of net kleine borsten? Hunkemöller has got your back (and boobs)!
Accentueer je goddelijke rondingen en voorzie je eventuele kleine borsten niet van extra padding. Omarm je lichaam in de meest pure vorm en wees vooral niet te streng voor jezelf. Hup, en nu zorgeloos voetjes in het zand!
PS: voor dit artikel kregen we producten opgestuurd. No worries, in het geval van een samenwerking kiezen we alleen voor merken die passen binnen het verhaal van The Goal Getter. Gekregen of niet!

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen