Ontspannende inspiratietips voor een welverdiend verwenmoment

Van een stoombad voor je gezicht tot een ontspannende lichaamsolie of kleimasker. Joke van Atelier Eco inspireert je om jezelf of een vriend(in) te verwennen met zelfgemaakte, natuurlijke tips!

Stoombad voor het gelaat

Wat heb je nodig?
– stoomkruiden (kamille, lavendel…)
– heet water
– kom
– handdoek
Hoe maak je het?
Doe 1 eetlepel stoomkruiden in een kom. Giet hier warm tot kokend water over. Ga erboven hangen en doe een handdoek over je hoofd om een sauna te creëeren. Ontspan en geniet voor 10 minuten.

Kleimasker

Wat heb je nodig?
– klei
(groene klei voor een vette huid, witte klei voor een gevoelige huid, roze klei voor een droge huid)
– water of hydrolaat
– optioneel: honing, plantaardige olie
– een potje en lepeltje in bamboe of hout
Hoe maak je het?
Meng 1 koffielepel klei met een beetje water of hydrolaat. Meng goed tot je de gewenste consistentie krijgt. Je kan hier nog honing of plantaardige olie aan toevoegen.
Breng het masker aan met je handen of met een maskerborstel. Laat de zone rond de ogen vrij. Laat het masker nooit opdrogen maar hou het vochtig. Laat het masker zo’n 10 minuten trekken. Geniet en ontspan!

Ontspannende lichaamsolie

Wat heb je nodig?
– plantaardige basisolie zoals bijvoorbeeld hazelnoot, hennep, calendula of abrikozenpit
– essentiële olie van sinaasappel en lavendel
Hoe maak je het?
Voeg 5 druppels essentiële olie van sinaasappel en 5 druppels lavendel toe aan 100 ml plantaardige basisolie. Gebruik deze olie als massage-olie of als bodylotion. Neem je tijd om hem aan te brengen en in te masseren. Deze olie kan ook gebruikt worden als badolie.
Door de essentiële olie is dit niet geschikt voor zwangere vrouwen.

Scrub voor het gelaat en het lichaam

Wat heb je nodig?
– plantaardige basisolie zoals bijvoorbeeld hazelnoot, hennep, calendula of abrikozenpit
– abrikozenpit- of olijvenpitpoeder
– optioneel: essentiële olie van tea tree
Hoe maak je het?
Meng 1 eetlepel olijvenpitpoeder met 1 à 2 eetlepels olie. Voeg 3 druppels essentiële olie van tea tree toe. Breng de scrub in cirkelvormige bewegingen aan op het gelaat en het lichaam. Laat het even intrekken en spoel dan met lauwwarm water.
atelier eco the goal getter
Over Atelier Eco
Atelier Eco is een natuurlijke, low waste webshop waar je allerlei inspiratie vindt om je badkamer, keuken, gezicht- of haarroutine eco proof te maken. Ook organiseert Joke (online) workshops waarin ze je leert om zélf natuurlijke cosmetica te maken of gaat ze bij je op bezoek voor een soiréé éco.

Volg Atelier Eco via Instagram

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen