DIY geschenkjes vol (zelf)liefde!

Creatieve cadeautips voor jezelf en anderen

Elfi’s nieuwste boek Generation Hex is een inspirerend werk geworden waar je creativiteit in verschillende lagen leert ontdekken. Van koken met kruiden, astrologie, manifesteren tot liefdevolle DIY-projecten. We verzamelden deze creatieve cadeautips uit haar boek. Ideaal om jezelf of vrienden in de watten te leggen.

DIY rozenwater: een flesje vol (zelf)liefde

Nodig?
rozenknoppen (vind je in de natuurwinkel of de Chinese supermarkt)
eventueel: essentiële lavendelolie (geschikt voor inwendig gebruik)
gedestilleerd water
een verstuiver
Hoe maak je het?
✧ Zet een kookpot op het vuur en voeg hier enkele gedroogde rozen- knoppen of verse (onbespoten) rozenblaadjes aan toe.
✧ Laat dat goed intrekken. Eigenlijk is je rozenthee (of elixir) nu klaar. Lekker en zacht van smaak maar nog heerlijker als face mist. Laat het aftreksel eerst goed afkoelen en giet het nadien door een zeef. Voeg er nadien, als je dat wenst, een druppeltje lavendelolie aan toe. Doe alles in een flesje met verstuiver en genieten maar. Voor hart en haar.

De rest bewaar ik in een bokaal in de koelkast en gebruik ik om gezichtsmaskers mee te maken of ik giet al wel eens een scheutje in een havermelk latte.

Elfi

DIY kristal elixer: geef er je eigen intentie aan!

Nodig?
een kristal naar keuze
gefilterd water
witte salie of palo santo om je kristal eerst extra te reinigen
Hoe maak je het?
✧  Kies een kristal uit en spoel dat eerst goed af onder stromend water. Om je steen extra te reinigen kan je zelfs kiezen om het even door de salie- of palo santo rook te halen.
✧  Leg nadien je kristal(len) in een kopje of een glazen kan en giet hier het gefilterde water overheen.
✧  Laat het water enkele uren opladen door zon- of maanlicht en je hebt geïnfuseerd kristallen water.
✧  Niet alle kristallen kunnen goed tegen water, sommige zijn zelfs giftig om rechtstreeks in te nemen. Informeer je dus eerst goed alvorens je hiermee werkt. Broze stenen of twijfels? Ga voor de indirecte methode. Dat doe je door een grote schaal te vullen met water en daarin een kleiner glazen schaaltje te leggen met de stenen. Zo raken ze het water niet maar door ze twaalf uur in het zonlicht te plaatsen, laadt je water wel op. Wil je dat langer dan een week bewaren? Vul je elixir verder aan met 50 procent alcohol zoals wodka.

Meer inspiratie en tutorials vind je terug in het boek Generation Hex. 
Zoals badzout-  en helende theerecepten, gezichtsmaskers en kaarsenrituelen,… 
DIY Kruidenbundels: voor een nieuw hoofdstuk
Nodig?
een touwtje
allerlei kruiden: lavendel, salie, rozemarijn, basilicum…
eventueel: rozenblaadjes, bloemen, een palo santo stokje
tijdens de winter: kaneel, gedroogde appelsienschijfjes
Hoe maak je het?
✧  Verzamel de verschillende kruiden die je wilt gebruiken.
✧  Persoonlijk laat ik ze eerst wat drogen en doe er nadien een touwtje omheen. Begin met een knoopje onderaan en draai zo verder naar boven tot alles goed vastzit.
✧  Nadien laat ik het bundeltje opnieuw even liggen tot het volledig is opgedroogd (ongeveer anderhalve week). Die manier vind ik het makkelijkst. Aan jou de keuze om het anders te proberen.
Doorheen het boek Generation Hex kom je meer te weten over de magische wereld van kruiden, essentiële oliën en de verschillende betekenissen die er doorheen de jaren aan gekoppeld werden. Het allerleukste is toch wel er je eigen ritueel van maken. Voeg al die ingrediënten samen in een flesje en creëer de leukste toverformules, om in huis te plaatsen of aan iemand te geven.

Zelf ga ik vaak aan de slag met herbruikbare flesjes maar je kan hiervoor ook ander materiaal gebruiken. Zoals pipetflesjes of mini bokaaltjes met kurken dop. Vul naar hartenwens. Je kan echt alle kanten uit met magische spell bottles. Voor meer harmonie in huis of om energie te zuiveren. Zo kan je bijvoorbeeld een reinigingsritueel maken om achter de televisie te zetten of eentje voor op je nachtkastje, om beter te kunnen slapen en nog grootser te durven dromen. Of je stopt er alle zegeningen in die je maar wenst voor iemand die je graag ziet en geeft dit als geschenk.

Elfi

Wil je Elfi nog iets beter leren kennen? Lees dan dit interview of ontdek haar Instagrampagina.

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen