De wondere wereld van natuurlijke verzorgingsproducten

Met drie DIY recepten die je thuis kan proberen

Je weet het of je weet het (nog) niet maar cosmetica en verzorgingsproducten bevatten vaak chemische stoffen die op lange termijn schadelijk kunnen zijn voor je huid, lichaam én Moeder natuur. Alternatieven zijn er. Je moet ze zoals alles natuurlijk weten ze vinden. See what we did there?

100% natuurlijke producten, zonder toegevoegde chemische ingrediënten. Het klinkt als een heuse zoektocht maar eigenlijk valt dat best mee. Meer merken ontdekken ook de wonderlijke wereld van eco minded verzorgingsproducten. The best is dus very yet to come!
Toen You Madu The Goal Getter een berichtje stuurde, moest ik niet lang twijfelen. Het is een Belgisch, duurzaam bedrijf die voor hun merk sterk investeert. Zo weten ze dat de hoeveelheid plastic bij een pakket en manier van levering bijvoorbeeld wel beter kan en hieraan werken ze voor in de toekomst. Wat dan wel weer ontzettend knap is? Al het verpakkingsmateriaal is recycleerbaar en bijna al hun producten zijn verwerkt in glazen flesjes of potjes. Ook heeft You Madu een groot aanbod, ideaal voor wanneer je duurzame verzorging je ding is! Heb je geen inspiratie? Deze DIY recepten helpen je op weg!

Lippenbalsem

Ingrediënten
2 eetlepels bijenwaskorrels (of carnaubawas voor een veganistische versie)
2 theelepels kokosolie
2 theelepels shea butter
5 druppels pepermunt etherische olie (optioneel)
Hoe maak je het?
Smelt bijenwas, kokosolie en shea butter au bain marie op laag vuur. Zodra de bijenwas is gesmolten, haal hem van het vuur en laat even afkoelen.
Voeg de pepermuntolie toe. Voeg eventueel andere etherische oliën indien je een andere geur verkiest.
Giet het mengel in een aluminium potje of een lippenbalsemkoker. Daarna laat je het enkele uren op kamertemperatuur afkoelen. De houdbaarheid van deze honing lippenbalsem is ongeveer 1 jaar, afhankelijk van de houdbaarheid van de oliën die je hebt gebruikt. Je hoeft het niet koel te bewaren.

Vloeibare handzeep

Ingrediënten
100ml (gedestilleerd) water
100ml castillezeep
1 eetlepel zoete amandelolie (optioneel)
1-5 druppels tea tree olie
1-5 druppels pepermuntolie (optioneel)
1-5 druppels eucalyptusolie (optioneel)
Hoe maak je het?
Meng de ingrediënten goed en giet ze in een flesje. De essentiële oliën kan je ook vervangen door andere favorieten. Ben je gevoelig voor essentiële oliën? Dan gebruik je die niet!

Haarmasker

Ingrediënten
Halve tas shea butter
1/3 tas kokosolie
10 druppels pepermuntolie
Hoe maak je het?
Smelt de shea butter au bain marie (langzaamaan op 70 graden), en voeg de kokosolie toe. Laat het daarna afkoelen in de koelkast of diepvriezer.
Eenmaal hard en stijf geworden, voeg je de pepermuntolie toe en klop je met een (hand)mixer het mengsel op tot een crème. Breng dit masker eenmaal per week op de hoofdhuid en de haren aan, telkens voor je gaat slapen. Was de volgende morgen uit met een natuurlijke shampoo. 
Wil je het allemaal zelf ontdekken? Deze kortingscode (GOALGETTER15) geeft je 15% korting wanneer je bestelt bij You Madu. De code is nog de volledige maand januari geldig.
PS: voor dit artikel kregen we in ruil enkele You Madu producten. Dit verandert niets aan onze mening over (natuurlijke) producten, want we waren sowieso al fan! Ook voor de kortingscode krijgen we geen extra geld. Dit is een geschenk die we graag delen met jou.

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen