The Goal Getter sprak met… Rhaida El Touny

Een nieuw Youtubekanaal, tutorials… meet deze gepassioneerde grafisch vormgeefster!

Wat drijft die ene persoon? Hoe slagen ze erin om alles voor elkaar te krijgen? Of beter: hoe proberen ze dat te doen? Ja, hier bij The Goal Getter vragen we ons dat soms ook af. Daarom maken we heel graag even de tijd om wat inspiratie op te doen en even te kletsen met die powervrouwen-of mannen die we stiekem erg cool vinden!

Fotografie: Iep Bergsma

Welke gevoelens en/of gedachtes wil je bij het publiek vooral oproepen door je illustraties?

Ik wil dat de kijker vooral anders leert kijken naar de verschillen die wij hebben als mens en dat ze zich meer openstellen naar elkaar. Ik focus mij daarom op diversiteit zodat mensen het dialoog met elkaar aan durven te gaan.

We merken dat je ook erg open bent over hoe je je geloof beleeft via je Instagrampagina. Vinden we erg verfrissend want we merken dat veel creatievelingen iets minder praatgraag zijn over dit thema via Instagram. Waarom vind je het belangrijk om hierover zo open te zijn?

Fotografie: Kirsten Schoonderwoerd

Ik praat vaak over de Islam, omdat het niet los te koppelen is van wie ik ben. Het is mijn identiteit. Ik merkte dat veel van mijn volgers nog vragen hadden over het dragen van een hoofddoek, het bidden en over het vasten. Ik kon dit goed combineren met mijn eigen creativiteit en besloot om op een leuke en interactieve manier mensen kennis te laten maken met de Islam. Daarnaast als ik door er open over te zijn 1 persoon zijn vooroordelen kan wegnemen dan is dat voor mij al heel iets waardevol. Als ik mijn skills kan inzetten en een bijdrage kan leveren aan een betere wereld dan doe ik dat met alle liefde.

When I’m not in the home office…

dan ben ik het liefst buiten aan het wandelen en het allerliefst bij het strand met een fel zonnetje.

Welke job zou je kiezen, mocht niet je fulltime illustrator zijn? 

Ik denk dat ik dan video-editor of animator zou zijn. Ik heb vroeger wel video’s in elkaar gezet en ik vind het nog steeds leuk om te doen, alleen doe ik het nu niet zo vaak omdat ik er niet echt aan toekom.

Op welke verwezenlijking zowel persoonlijk als met je bedrijf ben je erg trots op?

Ik ben trots op het feit dat ik een echte doorzetter ben. Op sommige momenten kan ik mijn verstand gewoon op nul zetten en compleet voor mijn doel gaan zonder maar ook af te wijken. Ik durf om keuzes te maken die door andere als onmogelijk of niet haalbaar worden gezien, ik weet niet of dat perse rebels is of dat het gewoon simpelweg betekent dat ik een tikkeltje koppig ben (lacht).

In je illustraties vinden we heel wat GRL PWR terug (we like!). Welke powervrouw is jouw grote inspiratiebron?

Ik volg echt heel veel verschillende vrouwen op Instagram die mij dagelijks inspireren om groter te denken. Een voorbeeld is Noorie Flayhan. Zij maakt met haar liefde voor vintage en de Arabische cultuur prachtige en herkenbare illustraties. Ze werkt onder andere voor grote merken zoals Gucci, Nike en Kiehls. Daarnaast vertelt ze veel over haar eigen roots en visies, dat maakt haar tegelijkertijd zo authentiek.

Focus op je eigen groei en op je eigen werk. Ik denk dat creatievelingen gedemotiveerd raken door de successen van anderen, terwijl elk persoon een hele andere journey afreist.

Rhaida

Fotografie: Sarah Asath @create.ams 

Heb je tips voor startende of creatieve ondernemers?

Focus op je eigen groei en op je eigen werk. Ik denk dat creatievelingen gedemotiveerd raken door de successen van anderen, terwijl elk persoon een hele andere journey afreist. Kies wat voor jou belangrijk is en focus je daarop, maar vergeet niet te genieten van de reis. Dat is immers de tijd waarin je het meest leert.

Hoe zie je jezelf en je bedrijf binnen een jaar?

Oeh, dat vind ik altijd lastig om te zeggen. Ik ben nu een halfjaar actief. Nooit had ik gedacht dat ik zo gegroeid zou zijn als persoon. Ik hoop dat ik binnen een jaar mijn eerste grote samenwerking zou kunnen hebben met een magazine of een brand die bij mij past. Kan ik dat nu al zeggen? Ik zeg het gewoon. Zo, die staat (lacht)!

Volg Rhaida via Instagram of sinds kort op haar fonkelnieuw Youtubekanaal.

Foto’s banner: @fleurjoestenphotography

Illustraties zijn uiteraard het werk van Rhaida – go give her some love! <3

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen