DE GALERIJ: me_art__ by Myriem EK

Abstract-figuratief for the win!

In DE GALERIJ zetten we elke maand kunstenaars met veel potentieel virtueel in de kijker. Of het nu gaat over muziek, poezië, schilder-of tekenwerken… elk stukje kunst verdient het om gezien te worden. Vandaag in de allereerste DE GALERIJ: Myriem EK.

Hi! Ik ben Myriem EK ( 24 jaar) en van Marokkaanse origine. Ik heb een master in de rechten en doe ook nog een bijkomende ma-na-ma in bedrijfseconomie. In mijn vrije tijd teken ik graag (obviously), sport ik en maak/speel ik muziek. Ik kijk ontzettend veel naar series en check iets te veel mijn gsm (shame on me). Ik heb superleuke zussen en nichten dus meestal heb ik gezelschap van één van hen.

Heb je altijd geschilderd of is het iets wat waarmee je een tijdje geleden bent begonnen? En waarom precies schilderen en geen ander (artistiek) tijdverdrijf? 

Ik ging van het derde kleuter tot en met het zesde middelbaar wekelijks naar de tekenschool. Het is dus iets wat ik al een hele tijd doe. Eens thuis was ik vaak aan het tekenen, schilderen, knutselen… iets creatiefs dus! Tot een jaar of twee geleden was dit vooral ‘natekenen’ zoals modellen uit de boekjes, bomen in het park of Keith Haring mannetjes. Oh man, hoeveel ik van die mannetjes heb getekend (lacht). Voor verjaardagen maakte ik altijd kaarten, bekers of tekeningen. Anders bleef mijn teken-en schilderwerk altijd on the low. Het is pas toen ik tijdens de zomer van 2018 veel tijd had dat ik dat ook wat van mijn werken op mijn Instagrampagina begon te posten. Na de vele positieve reacties ben ik begonnen met een extra account, volledig gewijd aan mijn artistiek tijdverdrijf.

En waarom geen andere hobby’s? Eigenlijk hou ik me ook bezig met andere creatieve zaakjes zoals schrijven, zingen en gitaar. Ik verander ook wekelijks de inrichting van mijn kamer. Om mijn nerd life wat te compenseren, vind ik wel een uitlaatklep in ‘creatievere’ dingen.

Hoe zou je zelf je stijl omschrijven? 
Mijn stijl zou ik omschrijven als abstract-figuratief. In het begin waren het vooral hoekige lijnen, maar zoals je kunt zien zijn het hoofdzakelijk vloeiende, golvende lijnen. Vaak met gezichten erin verwerkt.

Ik moet het voelen, als het een “moetje” wordt, dan ga ik het minder graag doen.

Myriem

Wat doe je als je even geen inspiratie hebt? Zoek je die actief op of laat je het liever allemaal even rusten? 

Nee, ik laat het dan liever wat rusten. Voor mij is het hoofdzakelijk een uitlaatklep en dat wil ik ook zo houden. Iets doen waar ik geen druk bij voel, iets waardoor ik me kan ontspannen. Als ik er zin in heb, dan zet ik me aan mijn bureau en schets ik wat. Maar het kan ook even goed zijn dat ik drie weken aan een stuk niets teken. Ik moet het voelen, als het een “moetje” wordt, dan ga ik het minder graag doen.

Over inspiratie gesproken; wie of wat zijn jouw grootste inspiratiebronnen? 

Dat is een heel moeilijke vraag om te beantwoorden. Ik heb niet echt een muze of inspiratiebron. Ik zet mij aan mijn bureau en laat mijn stiften en potloden over het blad gaan.

Bij wie zou je graag les volgen/gevolgd hebben? Laat je fantasie de vrije loop! 

Hmm… even denken. Qua vormgeving ga ik voor Keith Haring en Christiane Spangsberg, voor het kleurengebruik neig ik eerder tot Picasso, Matisse en Ines Longieval. Oke, ik hou mij duidelijk niet aan de regels (lacht). You asked one. In dat geval kies ik toch voor mijn kinderidool Keith Haring. Ik denk dat hij, los van het schilderen, ook een erg interessante persoonlijkheid heeft.

De volgtips van Myriem

Christiane Spangsberg

Augusto BM

Ines Longevial

Mouslamrabat

manimoments

rrrrrr.es

Volg Myriem via Instagram

Foto’s werken: Myriem EK

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen