DE GALERIJ: Rajae E.Y

“Ik hou ervan om meegesleept te worden in de fantasieën, gedachten en woorden van andere schrijvers.”

In DE GALERIJ zetten we elke maand een creatieveling met veel potentieel virtueel in de kijker. Of het nu gaat over muziek, poezië, schilder-of tekenwerken… elk stukje kunst verdient het om gezien te worden. Vandaag in de DE GALERIJ: Rajae van Rajae E.Y.

Ben je altijd een creatieveling geweest of is het iets erg recent?

Als klein meisje vond ik het altijd leuk om verhaaltjes te verzinnen en deze ergens neer te schrijven.

Toen ik tiener werd, dacht ik dat ik zingen leuk vond en schreef ik zelf liedjes in het Engels. Maar het was toen ik 15 werd dat ik me realiseerde dat ik niet van zingen hield maar eerder van het schrijfproces. Toen ik mijn zelfgemaakte lyrics grondig bekeek, zag ik dat het geen liedjes waren maar gedichten. Gedichten waarin ik mezelf en alles wat in me omging uitdrukte. Het is toen allemaal begonnen en sindsdien ben ik niet meer gestopt.

Ik schrijf omdat het voor mij natuurlijk aanvoelt. Ik verwerk er mijn ervaringen, gedachten en mijn gevoelens in. Ik schrijf niet alleen over mezelf maar vooral over alles rondom mij. De dingen die ik zie, de verhalen die ik hoor, de dingen die ik prachtig vind en de dingen die me afschrikken.  Mijn leefwereld om te zetten in woorden en anderen hiermee te raken of te inspireren, dat is mijn voornaamste doel.  

Mijn leefwereld om te zetten in woorden en anderen hiermee te raken of te inspireren. Dat is mijn voornaamste doel.  

Rajae E.Y.

Hoe zou je zelf je stijl omschrijven?

Dit vind ik een moeilijke vraag. Ik weet niet wat mijn stijl precies is. Ik werk vaak met rijm in mijn gedichten maar soms ook weer niet. Sommige gedichten zijn lange, andere niet. Ik schrijf romantische tot filosofische gedichten. Mijn stijl is het niet hebben van één stijl, denk ik (lacht).

Wat doe je als je even geen inspiratie hebt?

Ik dwing mezelf niet om te schrijven. Woorden komen wanneer ze komen. Ik laat het dan rusten maar tegelijk word ik graag geïnspireerd. Ik hou ervan om meegesleept te worden in de fantasieën, gedachten en woorden van andere schrijvers.

Over inspiratie gesproken; wie of wat zijn jouw grootste inspiratiebronnen?

Ik kan geïnspireerd raken door mijn ervaringen maar ook door die van de mensen in mijn omgeving. Maar dat kan even goed ook door een boek, lied, gedicht of film zijn. Ik werd ooit geïnspireerd om een gedicht te schrijven toen ik een blad van een boom zag vallen… Zo zie je maar, inspiratie kan echt van overal komen.

Bij wie zou je graag les volgen/gevolgd hebben? Laat je fantasie de vrije loop!

Ik zou graag les gevolgd hebben bij Jalal ad-Din Rumi. Hij was filosoof, dichter en Islamitisch geleerde van Perzische afkomst die leefde in de 13e eeuw. Omdat hij zowel een dichter als geleerde was, zou ik als dichter en moslim enorm veel van hem kunnen leren. Zijn teksten en gedichten zijn buitengewoon prachtig.

De volgtips van Rajae

noor_unnahar

Een account waar poëzie en visual art samenkomen. Prachtig!

ohareeba

Dit is de tweelingzus van Noor Unnahar. Haar illustraties en art journals zijn zo mooi en inspirerend.

fatimah.creates

Prachtige schilderijen en tekeningen die me keer op keer doen wegdromen.

Volg Rajae via Instagram

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen