DE GALERIJ: kleigelukkig

“Het liefste wil ik dromen zonder dat ik een enorme druk voel. Zowel op mentaal als financieel vlak.”

In DE GALERIJ geven we een enthousiaste creatieveling met veel potentieel een virtuele plek op ons podium. Of het nu gaat over muziek, poezië, fotografie of illustraties… elk stukje kunst verdient het om gezien te worden. Vandaag in de DE GALERIJ: onze founder Jennifer die tegenwoordig ook het gezicht is van een nieuw project kleigelukkig.

Voor mensen die je nog niet kennen, wie ben je?

Hmm… die vraag zou ik een jaar geleden heel droog beantwoord hebben. Vandaag geef ik deze woorden mee: creatief, oprecht en leergierig. Ik probeer met die drie woorden mijn leven in te vullen. Misschien dan niet op een klassieke manier met één job, maar wel met verschillende zaken die mij instant gelukkig maken.

Vanwaar de naam kleigelukkig?

De naam is me zeer dierbaar want dankzij het materiaal klei voelde ik opnieuw aan hoe gelukkig ik word van creativiteit. Vandaar dus kleigelukkig. Mijn naam is ook lichtjes ironisch want ik was allesbehalve gelukkig toen ik mijn werk op Instagram deelde. Op dit moment ben ik volop in experimenteerfase. Zo heb ik zelfs eens voor ander materiaal gekozen dan klei. Eerst dacht ik dat ik mijn naam misschien daarom moest veranderen maar mijn kleigelukkige volgers waren duidelijk en zagen dit liefst niet gebeuren. (lacht)

Zelfs als ik een gelijkaardige mal en kleurpalet gebruik, is het resultaat iedere keer een verrassing. Dat maakt het creatieve proces net zo leuk.

Hoe zou je de stijl van kleigelukkig omschrijven?

Authentiek, kleurrijk en zachtaardig. Authentiek, want elk stuk maak ik zelf. Zelfs als ik een gelijkaardige mal en kleurpalet gebruik, is het resultaat iedere keer een verrassing. Dat maakt het creatieve proces net zo leuk. Het leert mij om controle los te laten, handig voor een ex-controlfreak. (lacht) Kleurrijk valt meteen op als je een kijkje op de Instagampagina neemt. Het liefste werk ik met pastelkleuren in combinatie met wit of beige. Dat zijn de kleuren die je ook het snelst in mijn interieur of kledingkast vindt. Zachtaardig zou ik als laatste woord vermelden want ik probeer met kleigelukkig niet alleen lieve boodschappen te brengen naar mijn publiek, ik doe dit ook voor mezelf. Ik wil met alle liefde de decoratiestukken maken en daarom is mild zijn tegenover mezelf erg belangrijk. Ik wil mezelf er niet op betrappen dat ik dit met tegenzin zou doen.

Waar vinden we jou als je niet aan het knutselen bent?

Waarschijnlijk op mijn yogamat of achter mijn laptop. Yoga heeft me al zoveel bijgeleerd, ik kan me niet meer voorstellen dat ik ooit geen yoga meer zou doen. Het leerde me om niet te vergelijken met andere mensen, om lief te zijn tegenover mezelf en mijn lichaam en dat sommige zaken gewoon écht tijd vragen. Ik ben nog altijd niet ongelofelijk lenig en toch geniet ik van elke yogasessie. Elke vordering in lenigheid die ik opmerk, waardeer ik nog meer! Achter mijn laptop ben ik vaak te vinden wanneer ik teksten aan het schrijven ben voor Bossy of The Goal Getter. Verder lees en bak ik vaak. Oh, en bezoek ik ook graag restaurants of koffieplekken met mijn vriendinnen.

Dat ik andere mensen kan gelukkig maken met iets waar ik zelf zoveel plezier uithaal, is voor mij het allermooiste geschenk!

Welk gevoel wil je het liefste ontvangen van de mensen die je werk zien?

Ik wil dat mensen meteen een vrolijk gevoel krijgen wanneer ze mijn werk zien. Dat mijn werk iets positiefs uitstraalt door het kleurgebruik, de vorm of met een warme quote. Ik spring altijd een gat in de lucht wanneer ik een berichtje binnenkrijg van een kleigelukkige klant als die vertelt dat mijn werk zo prachtig is. Dat ik andere mensen kan gelukkig maken met iets waar ik zelf zoveel plezier uithaal, is voor mij het allermooiste geschenk!

Eén vriendin was zo enthousiast en vertelde me dat ze mijn werk ooit in een pop-upshop zag staan. Dat idee kan ik sindsdien moeilijk loslaten. Voor mij een teken dat ik die droom tot werkelijkheid wil en zal brengen.

Wat is je droomproject?

Mijn droomproject is echt nog een droom maar wie weet ooit werkelijkheid. Zelf was ik nooit van plan om mijn werk ooit voor een publiek te delen maar dankzij de steun van enkele vriendinnen maakte ik een Instagrampagina aan. Sindsdien verkoop ik enkele stukken op die pagina. Eén vriendin was zo enthousiast en vertelde me dat ze mijn werk ooit in een pop-upshop zag staan. Dat idee kan ik sindsdien moeilijk loslaten. Voor mij een teken dat ik die droom tot werkelijkheid wil en zal brengen. Ook zou ik het erg bijzonder vinden om samen met andere merken of creatievelingen een collab te doen. Het liefste wil ik dromen zonder dat ik een enorme druk voel. Zowel op mentaal als financieel vlak. Ik vind het daarom erg belangrijk om mijn andere passie – schrijven – niet in de kou te laten staan. Schrijven brengt me op een andere manier rust dan wanneer ik met mijn handen iets maak. Die twee combineren is van essentieel belang. Het zorgt ervoor dat ik beide creatieve opdrachten met plezier en liefde blijf doen.

De favorieten van Jennifer

@drinkingteawithme

Estée is een creatieveling waarnaar ik erg op kijk. Ik vind het hartverwarmend om te zien hoe ze mildheid zo oprecht en rauw met haar publiek deelt. Haar werk zowel op vlak van fotografie, styling en illustraties vind ik prachtig. Estée weet me op veel lagen te inspireren, zo bijzonder vind ik dat!

@aljahorvat

Ik ben al jaren fan van Alja’s werk. Een aantal stukken hangen op in mijn home office waar ik ook vaak knutsel en ik kan echt blijven genieten van haar illustraties.

@isabellevandeplassche

Isabelle is één van de beste vriendinnen van mijn vriendin. Door die persoonlijke connectie maar ook omdat ik haar werk toen al zo bewonderde, kocht ik één van haar werken in het prille(?) begin. Ondertussen pronkt die illustratie nog altijd in mijn kamer. Eigenlijk wil ik iets nieuws van haar aanschaffen want Isabelle is verder geëvolueerd als creatief talent. Ook woont ze dichtbij Lissabon, een stad waar ik zelf warme herinneringen aan heb. Ik vind daarom wel fijn om die Portugese plekken te blijven volgen en ontdekken, zowel in haar werk als op haar Instagrampagina.

Volg kleigelukkig via Instagram

Aanbevolen artikelen