DE GALERIJ: Christine Smeyers

Ik geloof in eerlijkheid vastleggen eerder dan perfectie.
In DE GALERIJ geven we een enthousiaste creatieveling met veel potentieel een mooi plekje. Of het nu gaat over muziek, poezië, fotografie of illustraties… elk stukje kunst verdient het om gezien te worden. Vandaag in de DE GALERIJ: Christine Smeyers, fotografe & bezielster van the Wander Club.
Ik ben Christine! Ik ben fotografe en creative entrepreneur. Ik geloof heel erg in het samenbrengen van je passies en dat deze elkaar zo versterken. Hierdoor heb ik al gewerkt als journaliste, grafisch vormgever en social media marketeer. “Life is what you make it”, is mijn motto! Zo startte ik onlangs The Wander Club, waar ik netwerkevents, talks, workshops en workations organiseer voor ondernemers en creatives die aan hun business en zichzelf willen werken op een holistische manier. Ik hou van mensen samenbrengen, gezelligheid en de verwondering van nieuwe ervaringen.
Net zoals The Goal Getter ben je ook helemaal verliefd op échte verhalen. Hoe probeer jij ervoor te zorgen dat het verhaal van de persoon matcht met jouw beelden?
Ik geloof in eerlijkheid vastleggen eerder dan perfectie. Ik ben non-stop op zoek naar een connectie met anderen tijdens shoots, en in het ondernemen. Als journaliste kon ik vroeger echt genieten van human interest verhalen te schrijven en de persoon erachter te ontrafelen. Dat probeer ik nu ook te doen met beelden. Ik photoshop mijn beelden ook bijna nooit, tenzij op specifieke vraag van een klant.
Hoe zou je zelf je stijl omschrijven?
Mijn beelden zijn een reflectie van wat me het meeste inspireert. Natuurlijke texturen, aarde- en warme tinten, puurheid en spontaniteit zijn een rode draad doorheen mijn werk. Ik hou doorgaans van een donkere, zachte sfeer. Het werk van Nirav Patel bewonder ik enorm door de eenvoud en de puurheid van zijn beelden.

De perfectionist in mij steekt ook vaak de kop op waardoor ik blijf treuzelen over kleine details. Daarom probeer ik tegenwoordig de 80/20 mindset toe te passen: tachtig procent van je resultaat komt van twintig procent van je inzet.

Christine
Wat vind je het meest uitdagende aan een creatief project?
Ik ben niet alleen een eeuwige dromer met elke dag wel een aantal nieuwe ideeën, maar ook best impulsief. Wat maakt dat projecten opstarten geen enkel probleem is, maar afwerken soms meer moeite kost. De perfectionist in mij steekt ook vaak de kop op waardoor ik blijf treuzelen over kleine details. Daarom probeer ik tegenwoordig de 80/20 mindset toe te passen: tachtig procent van je resultaat komt van twintig procent van je inzet. Ook probeer ik om meer naar mijn gevoel te luisteren en erop te vertrouwen dat mijn intuïtie me op het juiste pad houdt. Daarom hou ik ook van het ondernemerschap en de directe vrijheid ervan.
Waar vinden we jou als je niet bezig bent met fotografiewerk?
Met mijn neus in een boek, in de boksles of tegenwoordig ook achter het fornuis! Als HSP ben ik constant op zoek naar manieren om te ontprikkelen. Lezen is daarom een grote hulp. Ik gok dat ik daardoor zoveel verschillende interesses heb. Boksen helpt me ook om mijn hoofd even leeg te maken, maar dan op een fysieke manier. En waar koken vroeger helemaal onderaan het favorietenlijstje kwam, begin ik nu de rust ervan te appreciëren. Ik ben sinds twee jaar vegan waardoor ik nu veel meer experimenteer in de keuken, en het zelfs leuk begin te vinden!
De favorieten van Christine
@jackie.bohème
Ellen heeft een unieke, pure kijk op ondernemen en mensen samenbrengen in haar gatherings. Ze heeft ook een prachtige stijl die ze vertaalde naar een Jackie Appartement en Maison, en ook naar een eigen lifestyle collectie. De Jackie-filosofie draait rond puur je gevoel volgen, da’s alles wat je nodig hebt.
@frassyaudrey
Op het eerste zicht lijken Audrey’s posts een hoog ‘weeral-zo’n-influencer’-gehalte te hebben, maar wat schrijft deze vrouw mooi! Ik volg haar al jaren en haar teksten blijven keer op keer verbazen, alsook haar prachtige beeldtaal.
@risingwoman
Een account vol kleine wijsheden die je met elke post weer even doet stilstaan en laat nadenken over bewust in het leven staan.

Een Instagrampagina die wij leuk vinden? Die van Christine natuurlijk! Volg haar hier!

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen