DE GALERIJ: belliesartboutique by Isabelle Vandeplassche

Wanderlust + diereniefde + aquarel = pure kunst

In DE GALERIJ zetten we elke maand kunstenaars met veel potentieel virtueel in de kijker. Of het nu gaat over muziek, poezië, schilder-of tekenwerken… elk stukje kunst verdient het om gezien te worden. Vandaag in de DE GALERIJ: belliesartboutique.

Wat is je jongste herinnering als het om tekenen en schilderen gaat? Dacht je toen al dat je dit later elke dag wilde doen? 

Ik herinner me dat ik als kind altijd tekende en knutselde. Tijdens vakanties had ik altijd een klein boekje bij me waarin ik gedurende de hele reis elke dag wat tekende. In mijn kindertijd leerde ik verschillende materialen en technieken kennen die mijn stijl van vandaag hebben gevormd. Ik wilde altijd al wat doen met mijn passie. De reden waarom mijn werk mij heel dierbaar is nu. 

When I am not in my office…

Kan je me in de zee vinden. Ik woon bij de zee dus is het heel fijn om in mijn pauzes te gaan surfen. Verder hou ik van hardlopen, met vriendinnen afspreken of even de stad of natuur intrekken om inspiratie te zoeken.

Ik hou enorm van de natuur en dierenwereld. Zoveel verschillende kleuren en patronen vind je nergens anders.

Isabelle

Wat inspireert je het meest en waarom?

Ik hou enorm van de natuur en dierenwereld. Zoveel verschillende kleuren en patronen vind je nergens anders. Daarnaast ben ik ook geïnspireerd door reizen en andere culturen. Een museum of botanische tuin brengen me steeds op nieuwe ideeën.

Bij wie zou je graag les volgen/ gevolgd hebben?

Hmm… bij David Hockney! Een zwembad was de setting voor veel van zijn schilderijen. Een tropische setting die ik vaak in mijn werk probeer te integreren. Hockney’s beelden van LA stellen een heel idyllische wereld voor waar ik helemaal gefascineerd door ben.

Welk project is je tot nu het meeste bijgebleven? En wat is voor jou een écht ‘droomproject’?

Moeilijk te kiezen! Het voorbije jaar werkte ik aan heel wat fijne projecten. Zo illustreerde ik een serie informatieve boeken voor een Duitse uitgeverij. In totaal heb ik vijf boeken voorzien van uniek beeldmateriaal. Heel fijn om dit project in mijn boekenkast te zien staan.

Een droomproject is een eigen kledingmerk uitbrengen met mijn patronen en designs. Recent werkte ik samen met het Franse kledingmerk OLOW en kreeg ik de kans een design voor de mannencollectie te ontwerpen.

Wat was voor jou dé trigger om te beginnen met je Etsy shop? 

Etsy.com ken ik sinds enkele jaren. Steeds meer mensen toonden interesse in mijn werk en op een dag besloot ik alles te gaan uitzoeken en ook een Etsy shop, belliesartboutique, te starten. Alles ging daarna zo snel. Ik geniet enorm van het idee dat mijn werken nu wereldwijd verspreid zijn.  

Heb je tips voor creatievelingen die de stap naar een eigen webshop nog niet durven zetten maar het stiekem toch willen? 

Probeer te ontdekken wat jij leuk vindt en wat andere mensen boeiend vinden. Vind iets waar jij elke dag plezier uit haalt en anderen mee wil inspireren. Wat je nu niet probeert, zal alleen maar gepaard gaan met spijt in de toekomst.

De volgtips van Isabelle

Gray Malin

Gray Malin is een bron vol inspiratie voor mij. Hij reist de wereld rond en maakt ondertussen foto’s die hem inspireren en voor een happy mood zorgen.

Jasmine Dowling

Jasmine Dowling post de perfecte plaatjes. Ik word geïnspireerd door haar kleurgebruik en mooie flatlays.

Isabelle Feliu

Isabelle Feliu is een artieste die ik al een lange tijd op Instagram volg. Haar werken brengen warmte, kleur en zin om op vakantie te gaan.

Nanushka

Dit Instagramaccount staat vol met dromerige foto’s. Landschappen, interieur, fashion,…

Volg belliesartboutique via Instagram

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen