DE GALERIJ: Anaïs Bogaert & Faye Wolfs

Twee fotografen met een passie voor (zelf)liefde 

Anaïs en Faye zijn twee dames uit het Gentse. Beiden hebben ze van fotografie hun passie gemaakt, elk op hun eigen manier. Anaïs focust zich op boudoir fotografie, waarbij ze diegene voor haar lens een echte zelfvertrouwen boost wil geven. Faye richt zich op koppels, om hun authentieke gevoelens vast te leggen op camera. Marijne ging met hen in gesprek, over hun wensen en dromen. 

Voor de mensen die jullie nog niet kennen, wie zijn jullie ?

Wij zijn Anaïs en Faye, twee fotografen met een passie om mensen herinneringen te geven waar ze met liefde en dankbaarheid op terugkijken. Anaïs specialiseert zich in boudoir fotografie, met een missie om meer zelfliefde te verspreiden. De liefde tussen twee mensen legt Faye dan weer vast als liefde- en huwelijksfotograaf. Beiden streven we naar een veilige setting waarin onze klanten volledig zichzelf kunnen zijn. 

Waarom zijn jullie begonnen met selflove fotografie?

Anaïs: Eigenlijk stelde iemand het voor via een berichtje op Instagram. Zelf ben ik iemand die mensen goed op hun gemak kan stellen. Ik kon me dus wel vinden in het idee. Zo gezegd, zo gedaan dus trommelde ik mijn beste vriendin op om de shoot te houden. Vanaf de eerste klik met de camera wist ik “Dit is het”. Zo heb ik me meer verdiept in boudoir fotografie en heb ik al heel wat mooie mensen voor mijn camera gehad. Ik zet (met toestemming) deze beelden dan ook online, om zoveel mogelijk diverse lichamen op andermans feed te krijgen. Het aanpakken van mijn eigen volglijst heeft me enorm geholpen in mijn groei naar zelfliefde. Het ontvolgen van accounts die me slecht deden voelen en resoluut kiezen voor mensen die me inspireren, heeft me ontzettend vooruit gebracht. Dat wil ik ook betekenen voor anderen met mijn selflove boudoir shoots.
Faye: Als love- en huwelijksfotograaf doe ik minder aan selflove fotografie. Toch liggen de onderwerpen zelfliefde, mentale gezondheid en spiritualiteit me nauw aan het hart. Omdat ik zelf introvert en gevoelig ben, kan me ik verplaatsen in de onzekerheden die de mensen voor mijn lens zouden hebben. Hierdoor is het creëren van een fijne sfeer waarin ze zich thuis voelen voor mij enorm belangrijk. 

Omdat ik zelf introvert en gevoelig ben, kan me ik verplaatsen in de onzekerheden die de mensen voor mijn lens zouden hebben.

Faye
  © Faye Wolfs 

Welke impact hebben jullie shoots op het zelfbeeld van de modellen?

Anaïs: Het mooiste berichtje dat ik ooit kreeg van een klant na een shoot was dat ze op een wolkje van zelfvertrouwen zat, een wolkje dat ze niet kende. Vaak zijn mensen gefocust op de ‘imperfecties’ die ze in de spiegel zien. Ik help ze uitzoomen. We kijken samen door mijn cameralens naar het volledige plaatje. De fijne sfeer die Faye beschrijft, is ontzettend belangrijk. Ik probeer mijn klanten aan het lachen te brengen, doe enkele poses voor en zet een leuk muziekje op. Zo maken we er een écht feestje van. Wanneer ik de foto’s dan aan hen toon, krijg ik vaak reacties als “Wow, ben ik dat?”. Daar doe ik het voor. 
Faye: Ik heb graag spontaniteit op beeld om het gevoel tussen twee mensen vast te leggen. Geposeerde foto’s zijn niet zo mijn ding, dus geef ik graag kleine opdrachtjes tussendoor zodat iedereen op zijn of haar gemak is. Op Instagram krijg ik vaak DM’s als ‘Ik ben niet mooi genoeg om op de foto te staan’. Dat doet me pijn. Iedereen verdient het om (letterlijk en figuurlijk) in the picture te staan! Wanneer mensen dan toch een shoot boeken en nadien een review schrijven over hoe leuk ze het vonden, maakt mijn hart een sprongetje. Verder vind ik het ook belangrijk om meer LGBTQ+ koppels te fotograferen. Zelf heb ik al zeven jaar een vriendin en merk dat de aanwezigheid van niet-hetero koppels bij fotografen vaak ontbreekt. 

Het mooiste berichtje dat ik ooit kreeg van een klant na een shoot was dat ze op een wolkje van zelfvertrouwen zat, een wolkje dat ze niet kende.

Anaïs
  © Anaïs Bogaert

Hoe zouden jullie je stijl omschrijven?

Anaïs: Spontaan, warm en vrolijk met een sexy touch. Ik ga telkens op zoek naar een mooie locatie die bij mijn stijl past en gebruik mijn eigen presets om zo consistent mogelijk te blijven. 
Faye: Dat vind ik een moeilijke vraag omdat ik altijd blijf evolueren. Daarom dat ik deze vraag al regelmatig eens gesteld heb op Instagram. Daar omschrijven ze mijn stijl als warm, authentiek, liefdevol, puur en inclusief. Dat is zó fijn om te horen.

Welk gevoel willen jullie je modellen meegeven?

Anaïs: Een gevoel van zelfacceptatie, zelfliefde en vooral fierheid. Dat ze het 100% waard zijn en hun plekje in deze wereld verdienen en mogen innemen! Het is zo fijn als een klant een bepaalde verwachting heeft en ik die kan overtreffen. Ook als ze hun foto’s te zien krijgen wil ik dat ze omver geblazen worden van zichzelf. 
Faye: Aan de koppels die ik voor mijn lens heb staan, geef ik hen mee dat de fotoshoot echt een ‘date momentje’ is. Zij hebben het naar hun zin, gaan samen op avontuur en ik leg het vast. De foto’s maken het moment tastbaar. Sinds kort zet ik ook in op fysieke producten zoals albums en prints. Ik zou niet willen dat die prachtige foto’s stof liggen te vangen op een harde schijf. Tijdens de fotoshoots maak ik ook video’s om een aftermovie te maken. Op video spat ook de liefde er dubbel en dik van af. Het is dus echt wel een totaalpakket!

Waar vinden we jullie wanneer jullie niet aan het fotograferen zijn?

Anaïs: Je kan mij ook vinden als barista in koffiebar WAY in Gent of als ik wat extra vrije tijd heb op het skatepark. Als ik niet op die plekken zit dan ben ik op één of ander avontuur met mijn vrienden of op wandel met mijn liefste hondje.
Faye: Ofwel ben ik de plantenwinkel aan het leegkopen (hoogstwaarschijnlijk alle calathea’s). Anders vind je mij terug in de natuur of met mijn journal in de hand. Het liefst van al zit ik zelf gewoon gezellig in de zetel onder een dekentje samen met mijn vriendin en onze kat. 

Wat is jullie droomproject?

Anaïs: Mijn droomproject is een eigen studio hebben, volledig ingericht in mijn eigen stijl en een vaste stek waar ik mijn klanten kan verwelkomen voor kennismakingsgesprekken, fotoshoots en reveal sessies. Op fotografisch vlak is het een droom om naar het buitenland te trekken met één of meerdere modellen en boudoir shoots te doen op de prachtigste plekken in de natuur. Een opdracht voor een magazine of bekend lingeriemerk staat ook hoog op mijn lijstje. Ik ben een échte dromer!
Faye: Ik heb twee dromen: tourfotograaf zijn of elopement fotograaf zijn. Ik ben eigenlijk begonnen als concertfotograaf en het was altijd mijn droom om met mijn fotografie de wereld rond te reizen en concerten vast te leggen. Door corona lagen alle concerten natuurlijk stil waardoor ik meer kon focussen op koppels. Ook hierbij wil ik graag de wereld zien, dus lijken elopements mij ideaal. Ik hou ook van de intieme sfeer van een elopement. Alleen maar positieve dingen dus! 

De favorieten van Anaïs en Faye

@chelseadobozi   

Chelsea is mijn eerste officiële boudoir klant en heeft mij zo geïnspireerd. De shoot met Chelsea is nog steeds mijn favorietste ooit. Een pracht madam!

@getyourboost

De dames van Boost zijn een twee inspiratie. Gudrun en Celien hebben mij al veel geholpen met mijn relatie met voeding, sport en mindset. Hun podcast is heel leerrijk en bewijst nogmaals dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten met onze onzekerheden.

@fangs.and.flowers

Dit is het poëzie account van mijn beste vriendin Laura. De dingen die zij kan neerpennen zijn ongelofelijk. Op haar persoonlijke account heeft ze het trouwens ook vaak over zelfliefde en mentale gezondheid.

@jillschoefs.be

Jill wil ik ook aanraden omdat zij mij enorm heeft geholpen in mijn weg naar zelfliefde. Ik volgde de voorloper van haar Inner Guidance traject en dat heeft echt mijn leven veranderd. Jill is spiritueel maar met de voetjes op de grond en dat is exact wat ik zocht.

Volg Anaïs en Faye via Instagram

Marijne

Marijne is body positive activiste en zet zich in voor de gelijkwaardigheid van minderheidsgroepen. Zo strijdt ze niet alleen voor dikke mensen, maar is ze ook intersectioneel feminist, black lives matters ally en werkt ze op haar Instagram taboedoorbrekend door mentale gezondheid aan te kaarten. Alles wat er in de maatschappij beweegt, houdt Marijne bezig!

Aanbevolen artikelen