30 DAY CHALLENGE: sporten in een Basic Fit Ladies Only

basic fit ladies only gent quote
Getest & goedgekeurd door Goal Getter Fenna?

Of ik een maand lang de Basic Fit Ladies Gym wil uittesten?” Toen ik die vraag kreeg, was mijn eerste reactie dan ook: “Oei, sporten?” Maar nu ik de dertig nader – eigenlijk ben ik nog maar net 28, maar ik ben van nature nogal dramatisch -, begint mijn kaasverslaving toch wat zijn sporen na te laten. Mijn tweede en net iets wijzere antwoord was dan ook: “Oh, klinkt leuk, wil ik misschien wel proberen.” 

A lady in the streets, a badass in the gym. Het is één van de inspirational quotes die ik lees terwijl ik al puffend op een toestel sta in de Basic Fit Ladies in Ledeberg (Gent). Flaneren langs straat kan ik toevallig heel erg goed, naar de gym gaan net iets minder.
Ik neem niet graag het woord haat in de mond, maar dat is zo wel een beetje mijn gevoel bij sporten. Na een lange, drukke werkdag wil ik gewoon even niets doen. Kletsen met mijn vriendinnen, bankhangen met mijn roomie of wijntjes drinken op een terras. Inderdaad, alles behalve mijzelf in het zweet werken. Mijn yogaleggings gebruik ik dan ook voornamelijk om languit in te chillen en voor de tigste keer naar Friends te kijken.

Bye bye coach potato, hello Sporty Spice

Omdat ik deze taak heel erg serieus neem, ben ik mijn veldonderzoek – ik blijf erg dramatisch – gestart in een “gewone” Basic Fit. Wie er een abonnement heeft, kan in alle sportclubs in België terecht. Handig, zeker als je net zoals ik vaak tussen twee steden pendelt. Daar ging ik dan, vol goede moed in mijn yogalegging – kwam die ook nog eens buiten – op naar de fitness. Daar zakte de moed mij heel eerlijk wat in de schoenen. Het was er erg druk, rumoerig en de machocultuur waar ik een beetje voor vreesde, was helaas ook aanwezig. Allemaal prima natuurlijk, maar voor iemand die niet zo graag sport, werd dit al gauw een belemmering. Ik zag mijzelf de fitness al terug inruilen voor languit relaxen en series checken.

Ik zag mijzelf de fitness al terug inruilen voor languit relaxen en series checken.

Sportief ben ik dus niet, koppig dan weer wel. Een paar dagen later was ik dan ook klaar voor een tweede poging. Deze keer ging ik voor the real deal: de Basic Fit Ladies Only Club. Na een ietwat claustrofobische ervaring met een glazen koker* loop ik de fitness binnen.
*om de fitness binnen te geraken, moet je langs een glazen koker waar de deurtjes om de beurt heel traag openen. Je staat als het ware even stil in de koker. Niet zo leuk.
Wat. Een. Verschil. Ik had het gevoel dat ik in een peperdure sportschool terecht was gekomen. De gym is lekker laid back, is gehuld in pastelkleurtjes, heeft planten, een roze kleedkamer én er zijn enkel vrouwen. Hallelujah!
basic fit ladies only gent fitness

Fitnessen in een Ladies Only, voelt aan als een gezellig wijvenclubje waar vrouwen van alle vormen en leeftijden samen sporten en keuvelen.  

Who run the world?

We weten al langer dat Beyoncé altijd gelijk heeft en zo is het ook écht als je gaat sporten in de Basic Fit Ladies Only in Ledeberg. Fitnessen in een Ladies Only, voelt aan als een gezellig wijvenclubje waar vrouwen van alle vormen en leeftijden samen sporten en keuvelen.  
basic fit ladies only gent receptie

New me

Dankzij het gezellige clubje besliste ik – tegen mijn eigen verwachtingen in – vaker te gaan sporten. Mijn sportieve doelen waren miniem. Hard gaan is niets voor mij, ik geniet meer van work-outs op een laag tempo. Heb ik nu net het woord genieten gebruikt? Dat is misschien wat voorbarig, maar na een maand heb ik wel echt mijn draai gevonden. Na een drukke werkdag, doet de rustige omgeving van de club mij écht goed. Door middel van sport mijn brein leegmaken, geeft mij mentaal een ware boost. Dat is geen rocket science natuurlijk. De sportiefste word ik nooit, maar ik ben best wel trots dat ik voor mijzelf een rustig sportritme heb gecreëerd.
basic fit ladies only gent review

Badass in the gym

Omdat ik nu niet abrupt wil stoppen en benieuwd ben naar mijn vorderingen, heb ik dan ook beslist om mijzelf een fitnessabonnement aan te schaffen. Naar mijn weten is er geen fitnesszaal die even gezellig is als deze Ladies Only Club en dus ga ik op mijn tempo rustig verder richting badass in the gym. Al zijn we dat eigenlijk allemaal al, niet?
basic fit ladies only ledeberg fitness

Ook zin om het gezellige meidenclubje te vervoegen? Surf dan gerust eens naar de website van Basic Fit.

Fenna

Fenna is copywriter en woont in het mooie Gent. Je maakt haar altijd -maar echt altijd- gelukkig met bloemen, kaasjes en muziek van The National.

Aanbevolen artikelen