Beat the cold met deze beauty tips

Wapen je tegen winterkwaaltjes met deze tips van internationaal beauty specialist Lauren Bracke.
Geef je huid en haar een positieve boost tijdens koude dagen. In de winter drogen de wind en de lage temperaturen je huid en je haar uit. Deze uitdroging krijgt hulp van een verminderde luchtvochtigheid en warmere kledij. Geen verrassing dus dat je huid en haar smeken om speciale aandacht en vragen naar producten die iets rijker zijn dan wat je tijdens de zomermaanden gebruikt. Internationaal beauty specialist Lauren Bracke somt de belangrijkste tips & tricks voor je op.
HAAR
Heb je van nature droog haar? Dan volstaat één shampoobeurt per week. Normaal tot vet haar was je best maximaal twee tot drie keer per week. In de winter verwen je je kapsel het best met een extra voedende verzorging in de vorm van een masker of serum. Om verdere uitdroging te voorkomen, droog je je haar het best aan de lucht.
Lauren’s favoriet: LUSH
GEZICHT EN LICHAAM
Om je huid extra te verwennen tijdens de koude winterperiode, kies je best een pH-neutrale zeep en smeer je jezelf in met een hydraterende crème. Zorg voor een rijkere variant dan de crème die je tijdens de zomer gebruikt zodat een beschermende toplaag je huid goed herstelt. Ook je lippen moet je goed hydrateren omdat zij voor de talgproductie zorgen en daarom als eerste uitdrogen.
Lauren’s favoriet: SELF
HANDEN
Net zoals je haar, gezicht en lichaam, was je je handen ook het best met koud of lauw water. Hydrateer je handen na elke wasbeurt met een handcrème en gebruik tijdens een schoonmaaksessie rubberen handschoenen. Je nagels en nagelriemen smeer het best in met een nagelriemolie. Je nagelriemen blijven op die manier goed gevoed én bij regelmatig gebruik zullen je nagels langer en sterker worden.
Lauren’s favoriet: Likami
Volg Lauren via Instagram voor meer beauty tips en sneak peaks.

Lauren

Lauren volgde haar passie en ruilde haar kantoorjob in voor een eigen make-upstudio in het Gentse. Ze is gespecialiseerd in en gepassioneerd door bruiden, houdt van make-overs voor catwalks en fotoshoots en geeft beauty workshops.

Aanbevolen artikelen