7 x zomerlectuur

Een shortlist met grappige, uitdagende, romantische en spannende boeken.

Zin om in alle rust te genieten van een goed boek? Insert deze zomerse shortlist met uiteenlopende thema’s. Lees: grappig, uitdagend, romantisch en spannend. Ontdek hier 7 boeken die jouw zomer nog leuker kunnen maken! 

Mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella

Cat heeft een levendige London dream en wil die droom Instagramproof maken. Snel ontdekt ze dat het stadsleventje ook minder fotogenieke momenten heeft, maar ze is net iets te enthousiast om dit te erkennen. Cat vertelt met veel fantasie en enthousiasme over haar avonturen… tot ze ontslagen wordt. Toevallig ook hét uitgelezen moment om wraak te nemen op die perfecte vrouw (ook wel haar ex-bazin)… Hilarisch!

Dit boek leest erg vlot en is ontzettend grappig. Af en toe eens luidop lachen is optioneel! 

Mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella via bol.com

Cécile – Ish Ait Hamou 

Het jonge hoofdpersonage Djibril experimenteert graag met gezag. Hij is zo nieuwsgierig dat dit hem in extreme problemen brengt. Dag ouderlijk huis, hallo nieuwe wereld. Hoe loopt het nog af met Djibril en waar voelt hij zich uiteindelijk écht thuis?

Het debuut van Ish Ait Hamou neemt je innig mee van het traditionele Marokko, naar Spanje en Parijs. Spoiler alert: dit prachtig boek heeft einde die je sprakeloos maakt.

Cécile – Ish Ait Hamou via bol.com

Zomerhuis met zwembad – Herman Koch

Een zekere huisdokter met de naam Marc Schlosser heeft een fout gemaakt, maar is het wel een onbewuste fout? Want heeft zijn patiënt Ralph Meier iets te maken met het zomerhuis?

Werken van wereldauteur Herman Koch stellen nooit teleur en dus ook niet dit mysterieus verhaal. Wees klaar voor een stukje wraak en liefde.

Zomerhuis met zwembad – Herman Koch via bol.com

Sapiens – Yuval Noah Harari 

De evolutie van de mens lijkt misschien niet meteen een sexy onderwerp, maar wat doet dit boek leiden tot knappe inzichten! In vier delen wordt met veel aandacht voor diepgang het raadselachtige en reflecterend verhaal van de Homo Sapiens uiteengezet.

Bekende figuren zoals Barack Obama en Mark Zuckerberg waren al overtuigd van dit staaltje literatuur die sterk aanzet tot nadenken. Ben jij de volgende in rij?

Sapiens – Yuval Noah Harari via bol.com

Het geheim van de thee – Roberta Marasco 

Elise’s overleden moeder is op zijn minst beschermend te noemen. Ze bewaarde allerlei spulletjes die Elise vindt na haar dood. Deze vondst stuurt haar naar het Italiaanse dorpje Roccamori om de geheimen rond de mysterieuze thee en haar mama op te lossen. Snel blijkt dat er nog meerdere zaken uit het verleden naar boven komen…

Vertaalster Roberta Marasco charmeert dankzij haar debuut ‘Het geheim van de thee’ liefhebbers van theekruiden en intense jeugdliefdes met volle overtuiging.

Het geheim van de thee – Roberta Marasco

Iene Miene Mutte – M.J. Alridge

Een moordenaar die zijn uitgehongerde slachtoffers een gruwelijk dilemma laat ondergaan: iemand vermoorden of vermoord worden? De speurtocht naar deze onmenselijke medemens is zenuwslopend.

Dit boek zorgt voor op en top spanning van begin tot einde. Je bent zo benieuwd naar de afloop van het verhaal dat je het in een knip wil uitlezen. We hebben je bij deze gewaarschuwd!

Iene Miene Mutte – M.J. Alridge via bol.com

Het Bucketlist boek voor op reis – Elise De Rijck  

Elise stelt 250 uitdagingen voor zodat jij je vakantie nog een streepje avontuurlijker en dus unieker kan maken. Het boek bevat ook extra ruimte zodat je er fotomateriaal kan in vereeuwigen. Ook leuk als cadeautje!

Maak je reis helemaal onvergetelijk dankzij deze soms grappige opdrachten. Life starts at the end of your comfortzone, toch?

Het Bucketlist boek voor op reis – Elise de Rijck via bol.com

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen