7 Netfixseries voor échte foodies

Series mét smaak
Binnenblijven betekent ook soms eindelijk tijd voor heerlijke Netflixseries. Het centrale thema hier? Good food = good mood!

Chef’s Table

Beginnen doen we met misschien wel de moeder van foodseries op Netflix: Chef’s Table. In deze serie focust elke aflevering zich op één topchef. Waar haalt hij of zij de inspiratie? Waarom is het restaurant op die charmante plek? Wat waren de ups & downs van die chef? Geloof ons, er is geen enkel vervelend moment in deze serie te bespeuren. Extra leuk om te weten: er zijn verschillende series van Chef’s Table. Zo is er Chef’s Table France en ontdekken ze in het vierde seizoen Chef’s Table het verhaal achter fingerlicking desserts.

Breakfast, Lunch & Dinner

In Breakfast, Lunch & Dinner ontdekt sterrenchef David Chang met een andere ster één land met de bijhorende eetgewoontes én yummy gerechten. Van Marrokko (Chrissy Teigen), Vancouver (Seth Rogen), Los Angeles (Lena Waithe) & Phnom Penh (Kate McKinnon): sowieso doe je dankzij dit programma wat inspiratie op!

Street Food Asia & Latin America

Eindelijk! Een Netflixserie die de volledige aandacht geeft aan streetfood. Bij elk gerecht hoort natuurlijk een verhaal en dat is bij deze reeks niet anders. Onze favoriete aflevering? Dat is eentje uit de Asia afleveringen. In de aflevering Osaka, Japan volgen we Toyo. Hij was 15 jaar toen hij verhuisde naar Osaka om er te werken als afwasser. Kort daarna leerde hij koken dankzij de chef-koks van het restaurant waar hij toen werkte. 10 jaar later opende Toyo zijn eigen izakaya. De man zit vol energie en humor, het is ongelofelijk inspirerend om hem bezig te zien . Ontdek het spektakel zelf en bekijk de aflevering met een gezellig fleecedekentje erbij!

Nadiya Bakes

Fans van de Great British Baking Show weten al lang wie Nadiya Hussain is. Na Nadiya’s Time To Eat keert ze terug naar haar oude liefde: bakken. Van een mango-kokostaart, mini pecangebakjes tot een feestelijke biscuittoren. She makes it all! Een feel good show die je bakken* inspiratie geeft voor een volgend taart of koekjesmoment of om het in haar woorden te zeggen “So let’s bake, eat and be happy“. * = pun intended.

Restaurants on the Edge

Drie voeding-en designexperts reizen de wereld rond om slechtlopende restaurants opnieuw te stimuleren door ze hun lokale cultuur te (her)ontdekken. Het resultaat van dat alles is feel good reality-tv!

Zumbo’s Just Dessert

Ook grote fan van desserts? In Zumbo’s Just Dessert dagen de bekende Australische patissier Zumbo en chef-kok Rachel twaalf hobbykoks uit om bij elke proef het allerbeste van zichzelf te geven. Stuk voor stuk knappe, soms zelfs futuristische desserts passeren de revue. Tussendoor even dagdromen hoe heerlijk dat ene dessertje zou zijn, dat hoort erbij!

Welke foodieserie of film is volgens jou een echte aanrader?

Foto’s en video’s: Netflix

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen