5 podcasts met een hoog feel good factor

100% inspiratiegarantie

Podcasts krijgen sinds kort heel wat aandacht en dat is helemaal terecht! Het lijkt ons dé manier om frisse inzichten te sprokkelen. Hier bij The Goal Getter zijn podcasts een wekelijks ritueel geworden en daarom is het hoog tijd om onze favorieten hier een plekje te geven.

Elke Dag Vakantie
Eva en Stijn willen met hun podcasts je het gevoel geven dat het elke dag vakantie kan zijn. Hoe? Door je te doen beseffen met interessante thema’s zoals ‘Jezelf beter leren kennen’, ‘Ik moet niks’ en ‘Mentale veerkracht’ dat het leven meer is dan alleen maar werken. Met heel wat eigen ervaringen, ups en downs voegen ze waarde toe aan elk onderwerp en dat maakt elke podcast daarom net zo heerlijk eerlijk. Schattig extraatje: hun schattige mopshond Olav durft tijdens een aflevering eens te snurken.
Nieuw inzicht, hang in there please
Minder moeten gebruiken wanneer je iets wil doen. In de podcast kiezen ze het volgende voorbeeld: ‘Ik moet mijn kinderen ophalen.’ Let’s hope dat je met plezier je kinderen terugziet na een werkdag. Altijd maar moeten, het maakt ons niet gelukkig en soms begint het allemaal met een lichte aanpassing van woordgebruik. Niets nieuws maar de gemakkelijke lifehacks van Eva en Stijn blijven hangen. True story.
Heksen Dragen Sneakers
Met Heksen Dragen Sneakers bewijzen Lana (spreker, schrijfster en oprichtster van het Gentse kattenadoptiecafé DreamCATchers) en Maxime (yogadocente en therapeut) dat spiritueel zijn in een moderne samenleving iets voor iedereen is. Lijken de thema’s je toch wat te zweverig? Onze tip: geef deze podcastreeks een eerljke kans, Lana en Maxime maken spiritualiteit ook voor jou toegankelijk. Beloofd!
Nieuw inzicht, hang in there please
In de aflevering met alfavrouw en oprichtster van Antwerp Avenue Jessica De Block hebben Lana en Maxime het over ondernemen. Zo vertelt Jessica hoe ze Antwerp Avenue uit de grond heeft gestampt, wat ze heeft met de stad New York, female empowerment en nog zoveel meer. Deze aflevering duurt een dik uur maar het is wel één van de allerleukste podcasts. 
Mayra Louise
Het begon bij Mayra Louise toen ze als één van de eerste Nederlandse plussizemodellen carrière maakte. Ondertussen is onze favoriete self love feeder ook freelance journalist en copywriter. Geen verrassing dat haar podcasts met een fantastische no-nonsenseaanpak thema’s behandelen zoals onder andere liefde voor jezelf, zelfvertrouwen en diëten.
Nieuw inzicht, hang in there please
Het gesprek met gaste Lotte Van Eijk in de podcast ‘Meer zelfvertrouwen? Dat krijg je zo.’ had zeker indruk nagelaten. Zo vertelt Lotte hoe ze zelf het pad naar meer zelfvertrouwen had gevonden, iets wat allesbehalve rooskleurig was. Ze maakte komaf met de strenge regels die haar ouders hadden opgelegd in verband met voeding en sporten zodat Lotte zou afvallen. Thumbs up want nu leeft Lotte haar leven zoals zij het wilt.
Werk en Leven
Heel gezellig zijn de podcasts van Werk en Leven door Anouck (copywriter en content marketing coach in haar eigen bedrijf Ampersand) en Kelly (freelancer journaliste en blogger onder de naam Tales From The Crib). Elk onderwerp krijgt een uitgebreid sausje met soms wat extra cijfermateriaal dat blijft hangen. Zo verklappen zowel Anouck als Kelly in de aflevering ‘Digitale Detox: sleutel om focus te houden in een wereld vol afleiding’ dat eigen zoon en dochter mama eens durft te waarschuwen over het sociale mediagebruik. Eén van de redenen waarom we de spontaniteit van dit duo enorm waarderen.
Nieuw inzicht, hang in there please
Je persoonlijke schermtijd: is het iets waar je trots kan op zijn of is het eerder belachelijk veel? De twee dames bespreken het in de aflevering ‘Digitale Detox: sleutel om focus te houden in een wereld vol afleiding’. Toegegeven, het thema is een grote trigger om je in te schrijven voor het Digitaal Dieet door Werk & Leven.
Workjuice
Het Nederlandse Workjuice focust op drie domeinen: mindset, carrière en geld. Een inspirerende website en socialemediakanalen zijn niet genoeg en dus zijn ze sinds kort ook begonnen met podcasts (yay!). Het eerste onderwerp is meteen confronterend want daarin speelt stress en burn-out experte Fleur Brunninkhuis een inspirerende rol. Een tijdje terug was Fleur zélf slachtoffer door haar torenhoge ambities met een zware burn-out tot gevolg. De volledige ervaring vormt vandaag dé inspiratiebron om zelf mensen te helpen die met deze problemen kampen.
Nieuw inzicht, hang in there please
Fleur geeft toe dat sociale media natuurlijk wel een grote stressfactor kunnen zijn binnen dit verhaal. Zelf kiest ze ervoor om enkel de accounts te volgen die haar goed doen voelen én om te posten wanneer ze dat wilt. Het lijkt zo eenvoudig maar een vast schema laat weinig ruimte over voor spontane post. Stoppen met denken dat je dus dat specifieke aantal posts nog moet halen deze week, live a little bit more

Q: Welke podcasts beluister jij graag?

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen