5 podcasts die je dat ‘I got this’ gevoel geven

Op zoek naar nieuw luistermateriaal? Beluister dan deze podcasts eens!
Wil je zonder schermen eens genieten van een ontspannend moment? Dan is een podcast beluisteren misschien wel iets voor jou. Ideaal voor tijdens een wandeling, loopsessie of wanneer je gezellig thuis bent. Jennifer ontdekte nieuwe podcasts en deelt met plezier haar favorieten.
BY NOUCHKA
Nouchka is iemand die mij al heel lang weet te inspireren. Geen toeval dus dat ik deze creatieve ondernemer snel wilde interviewen voor The Goal Getter. Natuurlijk ben ik dan ook erg blij dat Nouchka nu ook een podcast is begonnen. In deze podcast wil Nouchka jou als ambitieuze persoon nog meer empoweren.
Door met een open houding haar ups & downs te delen, inspireert Nouchka elke luisteraar om van dromen realiteit te maken. Na één luistersessie heb je meteen al een paar handvaten extra om bepaalde situaties anders aan te pakken.
DELICIOUSLY ELLA
Hosts Ella en Matthew brengen op een rustige, laagdrempelige manier ervaringen over mentale gezondheid. Zo is er ruimte voor moeilijkere thema’s zoals stress en angst, maar ook zachtere onderwerpen zoals geluk vinden. Bijna elke aflevering betrekt een expert erbij, zodat je zeker met goed onderbouwde informatie de podcastsessie afsluit!
De eerlijke aanpak en verhalen van Ella en Matthew werken aanstekelijk en brengen een positief gevoel naar boven. Sowieso is er wel een aflevering die je ligt want het aanbod van Deliciously Ella is behoorlijk uitgebreid.
DE KOBE SHOW
Zoals veel goede dingen begon De Kobe Show van Kobe van Reppelen als een hobby. Tijdens de babbels met zijn gast(e) gebruikt Kobe op een wijze manier zijn nieuwsgierigheid als rode draad. Zo krijgt het verhaal van die ene inspirerende persoon een ongedwongen, authentiek sausje.
Kobe heeft ondertussen al een boeiende lijst met knappe koppen waar hij terecht fier op mag zijn. In die lijst vind jij sowieso één interview dat je graag eens wilt beluisteren. Mijn persoonlijke favorieten zijn tot nu toe de interviews met Karolien Olaerts (Karola’s Kitchen) en Dorien Camps (Bossy). Twee ambitieuze vrouwen die met beide voeten deftig op de grond staan en waar ik zelf stiekem –nu niet meer zo stiekem– naar opkijk. Zelf volg ik ze al een lange tijd. Door hun interview met Kobe heb ik weer een paar verhalen meegenomen, die mij zullen helpen om persoonlijke keuzes te maken. Ik wens voor jou hetzelfde, fijne gevoel na een Kobe Show!
BIG VEGAN SISTER DE PODCAST
Lisa Jansen, beter bekend als Big Vegan Sister, strijdt voor een wereld waarin we niet alleen liever zijn voor anderen maar ook voor onszelf. In haar podcast geeft ze onderwerpen zoals ondernemen, persoonlijke groei, zelf- en lichaamsbeeld een warme plek.
Ik luisterde op een minder goede dag naar de aflevering ‘over dromen durven loslaten’. Lisa’s verhaal was als een zacht dekentje dat me niet alleen deed voelen. Door de knuffelende manier waarop ze tips en raad brengt, krijg je een betere grip op de struggles en joys van het leven.
THICK & THIN
Deze podcast was een tip die ik had meegekregen van Estée (dankje Estée!). Thick & Thin is een gesproken dagboek van grafisch talent Katy Bellotte die in New York woont. Katy’s podcasts starten altijd vanuit een eigen frustratie of bedenking. Zo is het ook meteen duidelijk dat Katy met een grondige voorbereiding haar verhaal doet en dat je met een eerlijk advies en glimlach (misschien wel een traan) elke aflevering afsluit.
Katy is zo open en net daarom zullen een paar van haar verhalen misschien wel herkenbaar klinken. Het zijn soms kleine dingetjes zoals: ‘Ik ben soms zo enthousiast over mijn creatief werk dat ik het meteen wil delen met de wereld, maar het niet grondig genoeg bekijk en dan soms achteraf teleurgesteld ben.’. Guilty in mijn geval. Dankzij haar twijfels en tips bekijk ik de meeste van mijn teksten toch nog iets beter na. Thank you Katy!
Op zoek naar meer podcastsuggesties? Bekijk dit artikel dan even. Veel luisterplezier!

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen