10 activiteiten om de quarantaine leuker te maken

Slaat de quarantaineverveling toe? Probeer dan deze me time proof activiteiten eens uit!
Ondertussen ben ik zelf de tel al kwijt van hoelang we al in lockdown zitten. En eerlijk, wat begint dat door te wegen! Zelf moet ik voor mijn stage thuiswerken, wat niet altijd evident is. Gelukkig is The Goal Getter een plek waar je altijd even kan ontspannen en niet moet denken aan alle chaos. Net daarom som ik 10 activiteiten voor je op die je kan uitproberen wanneer je even wilt focussen op jezelf.

1. Rust eens lekker uit en denk na

Uitrusten betekent voor sommigen in de zetel chillen en Netflixen, voor anderen betekent het de inbox van het werk niet meer openen. Wat het ook mag zijn, probeer eens even tot rust te komen. Misschien is het ook interessant om even een denkoefeningen te doen over je leven nu. Wat maakt dat je je nu minder of net meer gestresseerd voelt? Wat ga je – na de lockdown – in je leven implementeren om op verschillende vlakken minder druk te voelen?

2. Zet in op meer zelfzorg

Zelfzorg staat niet altijd gelijk aan een huidmasker op je gezicht gooien. Het omvat zoveel meer. Ga eens vroeger in bed kruipen, zet je gsm op vliegtuigmodus als je niet gestoord wilt worden, ruim op, dans als je daar zin in hebt, … Je lichaam en je geest zullen je ontzettend dankbaar zijn als je deze periode meer inzet op zelfzorg om zo opnieuw full force aan de slag te gaan.

3. Geniet van sport op een gezonde manier

Newsflash: sporten hoort leuk te zijn! Jezelf afmatten in het park uit boosheid omdat je een snack te veel hebt gegeten, is niét de juiste manier om met sporten om te gaan. Sporten is goed voor je mentale gezondheid maar niet als het voortkomt uit een haat naar je lichaam toe. Ga op zoek naar iets wat je leuk vindt, maakt niet uit of dit nu dansen, lopen, yoga of basketbal is. Leg niet te veel druk op jezelf, het belangrijkste is dat je beweegt met plezier.

4. Doe dat klusje dat je al lang uitstelt

Ja, dat ene klusje. Je weet precies waarover ik het heb! Voor mij is dat bijvoorbeeld mijn kledingkast en bureau eens uitmesten, voor anderen kan dat het tuinhuis of de zolder zijn. Je kan ook iets repareren, documenten sorteren, … Go ahead!

5. Probeer een nieuw recept uit

Je hebt heel wat kookboeken liggen maar nog niet echt gebruikt… Herkenbaar? Sla er dan eens eentje open en maak wat lekkers! Het wordt nog fijner als je je heerlijke creaties deelt met je buren of ze naar iemand brengt die eenzaam is. Sinds kort mogen we ook opnieuw onze familie en vrienden bezoeken, dan heb je meteen iets bij om van te genieten. PS: dit allemaal met respect voor social distancing natuurlijk!

6. Waag je aan een nieuwe hobby

Breien, dotpainting, schilderen, tekenen, bakken, ballet dansen, skateboarden, rolschaatsen, zingen,… In welke skill wil jij je al lang eens verdiepen? Neem de kans die je nu hebt, benut die ten volle en laat je creativiteit de vrije loop gaan.

7. Herontdek de onaangeraakte boeken uit je boekenkast

We kennen ze allemaal wel, die boeken die al maanden – misschien zelfs jaren- in onze boekenkast staan maar waaruit we nog niet hebben gelezen. Nu we toch genoeg tijd in huis hebben, haal je deze best eens van onder het stof. Veel leesplezier!

8. Ga op ontdekking in je eigen buurt

Ben je al bekend met het berenjacht fenomeen? Je wandelt door de straten en telt het aantal knuffelberen die je ziet voor het raam. Een zeer fijne tip om met kinderen te doen. Wat ook heel verrijkend is om eens te ploggen, waarbij je jogt en ondertussen het afval opraapt. Zo heb je een leuke work-out, help je de natuur een handje én geniet je van je eigen buurt!

9. Verstuur een kaartje

Familie, vrienden, collega’s of schoonfamilie… Stuur ze allemaal een handgeschreven kaartje. Het is niet alleen een manier om opnieuw creatief aan de slag te gaan, het is ook een ontzettend warm gebaar. Laat je favoriete mensen weten dat je ze mist!

10. Doe helemaal niks (want dat is ook iets doen)

Deze laatste activiteit vond ik ook erg belangrijk om te vermelden. Sommigen voelen namelijk erg veel druk om uit deze lockdown het meeste te halen, wat dat ook mag zijn. Ben je super productief tijdens de quarantaine? Super! Lig je elke dag in bed? Ook goed. Wat we ook op sociale media mogen geloven, is de lockdown geen wedstrijd over wie er het productiefst is. We zijn allemaal even knappe mensen en onze productiviteit zou daar geen maatstaf voor mogen zijn.
Heb je verder nog leuke ideeën? Laat ze gerust weten in de reacties!
Volg Marijne via Instagram

Marijne

Marijne is body positive activiste en zet zich in voor de gelijkwaardigheid van minderheidsgroepen. Zo strijdt ze niet alleen voor dikke mensen, maar is ze ook intersectioneel feminist, black lives matters ally en werkt ze op haar Instagram taboedoorbrekend door mentale gezondheid aan te kaarten. Alles wat er in de maatschappij beweegt, houdt Marijne bezig!

Aanbevolen artikelen