Reizen,  STIJL

#INSTAINSPIRATIE: @iriseseyes

#wanderlust #inhetmoment #fotografe

In #InstaInspiratie geven we onze favoriete Instagramaccounts time to shine. Telkens gaat het in #InstaInspiratie over inspirerende personen die hun passies delen en ontzettend oprecht zijn in het (soms neppe) Instragramwereldje. Vandaag is het aan de beurt aan de getalenteerde fotografe Iris van @iriseseyes.

Een aantal jaar geleden kreeg ik de oude Nikon camera van mijn vader cadeau. Dat was het moment waarop ik ben begonnen met fotograferen. In het begin leek het nog nergens op maar hoe meer je fotografeert, hoe beter je leert kijken en vastleggen. Ik vond het in het begin vooral leuk om structuren vast te leggen en met macrofotografie bezig te zijn. Met het resultaat deed ik verder niet zoveel. Toen Instagram bekender werd, dacht ik voor het eerst: laat ik eens wat online zetten, kijken wat mensen ervan vinden. Dit pakte positief uit!

Eerst genieten dan posten

Ik post de beelden sowieso achteraf. Het kan prima zijn dat ik een foto van een jaar geleden deel. Heel bewust. Je zult mij niet op een plek zien staan en dit vervolgens meteen op Instagram zien plaatsen. Ik vind het verschrikkelijk dat veel mensen tegenwoordig zoveel momenten enkel beleven door de camera of het scherm van hun telefoon. Ik wil het moment eerst zelf beleven, daarna deel ik het met anderen.

Ik wil het moment eerst zelf beleven, daarna deel ik het met anderen.

Iris

Een spiegelreflexcamera helpt je hierbij. Het draait hierbij om de techniek en het heeft geen wifiverbinding. Daardoor kom je ook niet in de verleiding om het meteen te delen of iets anders op je telefoon te gaan doen.

Instagram = een podium

Dankzij Instagram heb ik een aantal erg leuke mensen ontmoet die op een speciale manier in het leven staan. Ik haal ook veel inspiratie uit werken van andere fotografen en kunstenaars. Met mijn marketingachtergrond help ik af en toe iemand, dat vind ik ook erg leuk om te doen. Erg mooi om te zien dat werkelijk iedereen op Instagram een podium heeft, vroeger moest je veel investeren om in the picture te staan.

De favorieten van Iris

@brennerjulia

Ze heeft zo’n unieke eigen stijl.

@andreannu

Andrea ziet de mooie details in het leven.

@nordiskehjem

Interieurinspiratie, ik hou écht van Scandinavisch minimalisme.

Volg Iris op Instagram

Jennifer - people call her Jenny - woont in Gent maar is vaak elders op deze aardbol te vinden door haar ongekende wanderlust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *