Het ideale recept voor een heerlijk brunchmoment in huis!
Vegan koken equals duur, moeilijk en vooral erg vreemde ingrediënten. Fout! Net zoals de Italiaanse of een andere keuken is het een beetje wennen en met de nodige basisingrediënten kom je al heel ver. Voor tonnen inspiratie kan je terecht bij Luna Trapani, deze Antwerpse powervrouw met Italiaanse roots weet precies hoe je erg gemakkelijk vegan kookt!
wentelteefjes met gepocheerde peer en tijmsiroop
voor 4 personen
moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Ingrediënten
wentelteefjes
8 grote, boterhammen naar keuze
250 ml plantaardige melk
1/2 tl bakpoeder
30 gram maizena
50 ml agavesiroop
1 tl vanille-extract of vanillepoeder
1/2 tl kaneel
gepocheerde peer
2 kleine peertjes
1/2 citroen
handjevol verse tijm
125 ml plantaardige witte wijn
125 ml water
2 el agavesiroop
1 tl vanille-extract
1/2 tl kaneel
snuifje zout
tijmsiroop
groot handjevol verse tijm
125 ml water
100 ml agavesiroop
snuifje zout
Werkwijze
Begin de dag ervoor met dit
Schil en snijdt de peertjes in half, zet ze over laag vuur in een pot met de wijn, water, citroen, tijm, siroop, vanille, kaneel en zout. Laat sudderen voor 40 minuutjes tot de peertjes zacht zijn.
Doe alle ingrediënten voor de tijmsiroop in een pannetje over laag vuur. Laat inkoken voor 15 minuten tot het is ingedikt.
De dag zelf
Meng de melk, bakpoeder, maizena, siroop, vanille en kaneel in een kom tot een homogeen mengsel.
Zet een anti-bakpan met wat olie op hoog vuur.
Wentel de boterhammen in het mengsel en leg ze in de pan wanneer deze warm is.
Bak tot goudbruin en krokant aan beide kanten. Doe dit met alle boterhammen.
Serveer de wentelteefjes met de peertjes, siroop en werk af met granola naar keuze voor wat crunch en gehakte pure chocolade of nog beter, gesmolten chocolade.
Buon Appetito!
PS: tag Luna en The Goal Getter als je dit receptje uitprobeert. We zijn erg benieuwd naar jullie creaties.
Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.