FEEL GOOD FOOD,  GEZOND(ER) LEVEN

FEEL GOOD FOOD: aardappel platbrood met gepofte look, rozemarijn en truffelolie

Spoiler alert: het is o zo lekker!
Vegan koken equals duur, moeilijk en vooral erg vreemde ingrediënten. Fout! Net zoals de Italiaanse of een andere keuken is het een beetje wennen en met de nodige basisingrediënten kom je al heel ver. Voor tonnen inspiratie kan je terecht bij Luna Trapani, deze Antwerpse powervrouw met Italiaanse roots weet precies hoe je erg gemakkelijk vegan kookt!

AARDAPPEL PLATBROOD MET GEPOFTE LOOK, ROZEMARIJN EN TRUFFELOLIE

voor 2 personen 
moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten

185 gram kikkererwtenmeel
125 ml koud water (kan iets meer of minder zijn)
3 el olijfolie
1 tl zout
1 el rozemarijn (gehakt)
1 bol look 
scheutje olijfolie 
2 bloemige aardappels 
handjevol verse rozemarijn 
60 ml olijfolie 
om te garneren
truffelolie naar smaak 
verse rozemarijn 
zwarte peper 

Werkwijze

Verwarm je oven voor op 180°C. 
Snij de top van de bol look en wikkel het in zilverpapier met een scheutje olijfolie. 
Zet onderaan in de oven en laat het roosteren voor een 30 à 40 minuten. 
Voeg het kikkererwtenmeel, koud water, olijfolie, zout en gehakte rozemarijn toe aan een mengkom. Meng en kneed tot een zacht, niet plakkerig deeg. 
Zet het eventjes opzij. 
Met een scherp mes of mandoline snij dunne plakjes van de aardappels. Zet deze plakjes dan op zij. 
Rol het deeg heel dun uit, vorm kan je zelf kiezen, zorg er voor dat het niet hoger is dan 5 mm. 
Wanneer de bol look gaar is, verwijder je het vruchtvlees van de schil door op de onderkant te duwen. Stamp het vruchtvlees fijn in wat olijfolie om een smeerbare pasta te maken.
Bestrijk het deeg met de lookpasta en beleg het met de aardappelplakjes. 
Dan bestrijk je de aardappelplakjes met het overschot van de lookpasta.
Plaats in de oven voor ongeveer 15 minuutjes tot de aardappels en het deeg goudbruin en krokant zijn. 
Serveer met wat verse rozemarijn, peper en truffelolie. 

Buon Appetito! 

Dit recept vind je terug in het kookboek van Luna. Wil je meer vegan recepten by Luna ontdekken? Volg haar via Instagram of koop haar e-kookboek hier.
PS: tag Luna en The Goal Getter als je dit receptje uitprobeert. We zijn erg benieuwd naar jullie creaties.

Jennifer is de founder van The Goal Getter, de feel good lifestyle website van België. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit.