CREATIEF ZIJN

DE GALERIJ: NICK FROM THE WEST

Elke lijn is voor mij van groot belang want dit maakt de persoon net zo uniek en herkenbaar.

In DE GALERIJ zetten we elke maand kunstenaars met veel potentieel virtueel in de kijker. Of het nu gaat over muziek, poezië, schilder-of tekenwerken… elk stukje kunst verdient het om gezien te worden. Vandaag in de DE GALERIJ: Nick from the West.

Ben je altijd een creatieveling geweest of is het iets erg recent? En waarom precies graphic art en geen ander (artistiek) tijdverdrijf? 

Ik kan me het moment niet meer herinneren waar ik voor het eerst een potlood vast had (lacht). Al van jongs af aan deed ik aan wedstrijden met mijn oma en mijn zus om voorafgemaakte tekeningen zo snel en mooi mogelijk binnen de lijntjes in te kleuren. Sindsdien is het inkleuren en daarna het tekenen zelf niet meer gestopt. Ik heb kunst gestudeerd in het middelbaar, interieurarchitectuur in het hoger en scenografie als master. Illustraties zijn me altijd goed van pas gekomen. Ik doe het enorm graag en vandaar dat ik daarmee verder ben gegaan.

Hoe zou je zelf je stijl omschrijven? 

Mijn stijl zou ik bijna minimalistisch durven noemen. De achtergrond is wit en meer dan huidskleur, oogkleur en haarkleur komt er niet aan te pas. Bij een portret stop ik ook meestal net onder de schouder. Elke lijn is voor mij van groot belang want dit maakt de persoon net zo uniek en herkenbaar. 

Wat doe je als je even geen inspiratie hebt? Zoek je die actief op of laat je het allemaal even rusten?

Als ik geen inspiratie heb, is mijn lichaam fysiek niet capabel genoeg om te tekenen. Ik laat het dan allemaal even rusten voor die dag en probeer de volgende dag opnieuw.

Ik haal inspiratie uit veel zaken; uit energieën rond mij, uit schoonheid of een goeie koffie.

Over inspiratie gesproken; wie of wat zijn jouw grootste inspiratiebronnen? 

The people, their stories. Mijn huis, mijn planten en hun fragiliteit, mijn spiegels en de weerkaatsing van licht. Zeer vaag als antwoord waarschijnlijk maar ik haal inspiratie uit veel zaken; uit energieën rond mij, uit schoonheid of een goeie koffie.

Bij wie zou je graag les volgen/gevolgd hebben?

Ik wil niet echt een kunstenaar benoemen want ik denk dat die mij zijn of haar stijl zou aanleren en misschien niet per se mijn vrijheid zou hebben gegeven om zelf iets te doen. Ik vind kijken naar kunst zeer leervol. Ik leer wat ik graag zie, wat ik minder graag zie en wat ik wil doen. Technieken die ik zelf eens zou kunnen uitproberen en ga zo maar door.

De volgtips van Nick

Het zijn niet de inspiratiebronnen voor de illustraties die ik maak maar alle vier hebben ze iets minimalistisch of zijn het de kleuren die me triggeren. De vibe, de stijl is zeer interessant .

ginger.leaves

sannyvanloon

sacree_frangine

carlallanosillustrations

Volg Nick from the West via Instagram

Over auteur

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.