RELAX

5 Netfixseries voor foodies

5 series die foodies wel kunnen smaken
Binnenblijven betekent ook soms eindelijk tijd voor heerlijke Netflixseries. Het centrale thema hier? Good food = good mood!

Chef’s Table

Beginnen doen we met misschien wel de moeder van foodseries op Netflix: Chef’s Table. In deze serie focust elke aflevering zich op één topchef. Waar haalt hij of zij de inspiratie? Waarom is het restaurant op die charmante plek? Wat waren de ups & downs van die chef? Geloof ons, er is geen enkel vervelend moment in deze serie te bespeuren. Extra leuk om te weten: er zijn verschillende series van Chef’s Table. Zo is er Chef’s Table France en ontdekken ze in het vierde seizoen Chef’s Table het verhaal achter fingerlicking desserts.

Street Food Asia

In deze serie ga je op culinaire ontdekkingsreis en op zoek naar heerlijk streetfood in Azië. Pakkende verhalen inbegrepen. Eén aflevering die je echt moet ziet? Japan! Daarin zie je de grappigste en wellicht ook meest gepassioneerde chef-kok van Osaka: Izakaya. Het verhaal over zijn leven is eentje dat blijft hangen.

Breakfast, Lunch & Dinner

In Breakfast, Lunch & Dinner ontdekt sterrenchef David Chang met een andere ster één land met de bijhorende eetgewoontes én yummy gerechten. Van Marrokko (Chrissy Teigen), Vancouver (Seth Rogen), Los Angeles (Lena Waithe) & Phnom Penh (Kate McKinnon): sowieso doe je dankzij dit programma wat inspiratie op!

Restaurants on the Edge

Drie voeding-en designexperts reizen de wereld rond om slechtlopende restaurants opnieuw te stimuleren door ze hun lokale cultuur te (her)ontdekken. Het resultaat van dat alles is feel good reality-tv!

Zumbo’s Just Dessert

Ook grote fan van desserts? In Zumbo’s Just Dessert dagen de bekende Australische patissier Zumbo en chef-kok Rachel twaalf hobbykoks uit om bij elke proef het allerbeste van zichzelf te geven. Stuk voor stuk knappe, soms zelfs futuristische desserts passeren de revue. Tussendoor even dagdromen hoe heerlijk dat ene dessertje zou zijn, dat hoort erbij!

Welke foodieserie of film is volgens jou een echte aanrader?

Foto’s en video’s: Netflix

Over auteur

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.