Waardevolle tips voor wanneer je een eigen zaak wil starten

larissaberrenchina social selling

Van droom naar business met dit eenvoudige stappenplan!

Hi! Laat ik mezelf even voorstellen. Ik ben Larissa Berrenchina, ondernemer in hart en nieren. Samen met mijn team help ik bedrijven en startups met hun business, marketing en sales. Ik run nu 2,5 jaar mijn e-commercebedrijf, waarbinnen ik afstudeerde als bachelor in communicatie. Mijn bedrijf genereert sales op basis van ‘social selling’, waaronder we in dit geval contentmarketing en social media advertenties verstaan. Een bedrijf zonder klanten, is als een mens zonder zuurstof.
Om deze reden help ik bedrijven met mijn social selling services om sales te genereren, zodat zij zich kunnen focussen op hun passie en de leuke aspecten van hun business. 90% van alle start-ups sluit binnen de eerste drie jaar de deuren en het is mijn missie om dit percentage te verlagen. De meeste start-ups hebben een uitstekend idee en een sterk product of waardevolle dienst, maar weten simpelweg niet hoe zij dit aan de man moeten brengen. That’s where I step in. Ik leer startups hoe zij door middel van mijn social selling system een business kunnen runnen waarmee ze moeiteloos ideale klanten binnenhalen. Vandaag geef ik jou graag een aantal waardevolle tips voor wanneer je wil starten met jouw eigen zaak!

Begin met een businessplan

De eerste stap is een businessplan maken. Ik zou hier niet te zwaar aan tillen en dit dus niet te uitgebreid doen. Dit is zonde van je tijd en die gebruik je beter om tot actie over te gaan. Zelf heb ik het Business Model Canvas gebruikt. Ik vind dit zelf een heel handig businessplan aangezien je op één pagina alle belangrijke informatie verzamelt. Ga hier wel even goed voor zitten en zorg ervoor dat je gericht kijkt waar vraag naar is, want op het einde van de dag moet je er toch geld mee verdienen.

Van marketing naar échte klanten

Mijn grootste learning als ondernemer is toch echt wel het belang van goede marketing en sales. Toen ik net startte met mijn eerste bedrijf had ik een goede website gemaakt, professionele fotoshoot gedaan en prachtige producten gelanceerd. Nu wachten op de klanten, dacht ik. Klanten komen echter niet vanzelf. Zorg daarom ervoor dat je een goede marketing-en salesstrategie maakt. Heb je hier geen feeling voor? Schakel dan hulp in maar zorg ervoor dat je dit niet links laat liggen. Om terug te komen op de vorige alinea: at the end of the day moet je toch echt geld verdienen en dat gebeurt niet als je ideale klant jou niet leert kennen.

Goede administratie is meer dan het halve werk

Leuk? Nee, alles behalve. Ik werk daarom graag samen met een accountant. Even reality check: als startende ondernemer heb je daar niet altijd budget voor, dus dan moet je er zelf het beste van zien te maken. Schrijf je in bij een erkend ondernemingsloket, vraag een ondernemingsnummer en zakelijke bankkaart aan en je kan (bijna) van start. Vergeet niet om even te checken of je nog enkele vergunningen nodig hebt. Trouwens een goede tool om overzicht te hebben over je administratie is Moneybird!
PS: Zorg er ook voor dat je rechtsvorm klopt en dat je de juiste verzekeringen afsluit. Je hebt belastingvoordelen voor starters, dus is het altijd goed om je even te verdiepen in administratieve onderdelen.

Personal branding: Show the world who you are!

Zorg ervoor dat je personal brand on point is. Ga naar netwerkevenementen en vertel daar wat je doet met je bedrijf. Vertel het aan iemand in de trein. Laat visitekaartjes achter. Deel je stappen op sociale media. Show the world who you are! Wanneer mensen jou leren kennen en weten wat jij doet, kom je in contact met heel veel interessante mensen. Mogelijk zelfs (potentiële) klanten… wie weet!
Tot slot wil ik nog even een aantal essentiële eigenschappen benoemen waar je over moet beschikken als ondernemer. Het is van groot belang dat je werkt vanuit je passie. Goed verdienen met je bedrijf is fantastisch, maar werken vanuit een passie geeft pas echt voldoening. Werk hou je niet vol als je er niet gelukkig van wordt. Daarnaast is focus een vereiste als ondernemer. Durf concessies te doen en te gaan voor wat jij voor ogen hebt. Maak vision boards en bekijk die regelmatig zodat je jezelf herinnert waarvoor je het doet. Als laatste mag het aan doorzettingsvermogen absoluut niet ontbreken! Wil jij graag je eigen zaak starten met een kickstart? Dan help ik je hier graag bij!. Bekijk mijn online programma hier. Ook leuk om te weten: de prijs van dit programma is tijdelijk omlaag gegaan, dus profiteer snel van dit mooie aanbod!

Veel succes en geniet van dit leuke proces!

Larissa

Larissa Berrenchina is een onderneemster pur sang. Samen met haar team helpt ze bedrijven en startups op vlak van marketing en sales. Speciaal voor The Goal Getter deelt ze haar belangrijkste business tips.

Aanbevolen artikelen