#InstaInspiratie: Emilia van mixua.eco

#ecotours #purepassie #duurzaamheid
In #Instainspiratie geven we onze favoriete Instagramaccounts time to shine. Telkens gaat het in #InstaInspiratie over inspirerende personen die hun passies delen en ontzettend oprecht zijn in het (soms neppe) Instragramwereldje. Als (voorlopig) allerlaatste is het aan de beurt aan Emilia van @mixua.eco!
Hi! Ik ben Emilia, ecocoach en oprichter van Eco Tours Mixua. Twee jaar geleden heb ik mijn stabiele en goedbetaalde job achtergelaten om mijn droom na te jagen. Alleen wist ik niet goed wat mijn droom was… tot ik opnieuw begon te doen wat ik graag doe: wandelen in de stad op ontdekkingstocht naar leuke ecoproof adresjes en producten maar ook inspirerende ondernemers ontmoeten. Zo zijn de Eco Tours Mixua ontstaan! Dit is een inspirerende ontdekkingstocht door het bruisend eco-leven van verschillende steden in België.
Fun fact: ik ben in Argentinië geboren (Santa Fé), heel toevallig ben ik rond mijn zesde in Gent beland door het werk van mijn vader.
Je gebruikt Instagram vooral als medium voor je zaak. Vind je het belangrijk om soms ook privémomenten te delen of ben je nog op zoek naar een goede balans?
In mijn geval stroomt privé en werk door elkaar omdat mijn werk mijn passie is. De regel dat ik altijd voor ogen hou is: “Is dit hulpvol of inspirerend”?
Hoe vind je inspiratie voor een leuke en interessante post?
Inspiratie komt zeer organisch. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de trein of de douche. Dan probeer ik het zo snel mogelijk op te schrijven om het niet te vergeten. Voor dit komend jaar wil ik die inhoud wel iets meer structureren.
Het leukste aan Instagram?
De vriendschappen! Zo heb ik Boyana, één van mijn gidsen ontmoet. Ik krijg ook veel inspiratie door de mensen die ik volg.
Mijn probleem? Ik wil altijd meer doen dan mogelijk is op een dag. Dus dan moet ik even intomen en focussen op mijn prioriteiten.
Emilia
Waarom Instagram minder leuk is…
Stress, maar goede stress. Ik zie veel mensen allerlei leuke, inspiratierijke dingen doen en dan denk ik: de max, ik wil dat ook doen! Mijn probleem? Ik wil altijd meer doen dan mogelijk is op een dag. Dus dan moet ik even intomen en focussen op mijn prioriteiten.

En nu.. showen maar!

Je persoonlijke topfavoriet
Hier ben ik op de eerste en enige yogaretreat die ik ben geweest. Deze week heeft mijn leven veranderd. Toen ik hier naartoe ging, had ik nog nooit yoga gedaan. Mijn zus had mij meegevraagd en het leek mij een goede plek om te rusten. Ik was namelijk op weg naar een burnout. De eerste week dat ik terug was op het werk, heb ik mijn ontslag genomen zonder een plan B te hebben. Het enige dat ik met zekerheid wist, is dat ik daar moest weggaan.
Je meest eerlijke moment
Ik probeer zoveel mogelijk te schrijven vanuit een plaats van kwetsbaarheid. Deze post was deze zomer toen ik opnieuw op het punt stond om een sprong in de diepte doen. Het voorbije anderhalf jaar heb ik namelijk de Eco Tours kunnen uitwerken onder begeleiding van StartersLabo. Deze zomer was dit afgelopen en moest ik op eigen beentjes verder als zelfstandige in hoofdberoep. So far, so good!
Het grappigste moment
Hier was ik de Camino van Santiago aan het doen, een week lang 15 uur gemiddeld per dag wandelen tot Santiago de Compostela. Dit heb ik samen met mijn mama en zus gedaan en was een super rijke ervaring. Tijdens deze tocht heb ik ook het afval dat op mijn pad kwam opgeruimd, om het een beetje mooier achter te laten. In het begin moesten mijn mama en zus er niets van weten, maar op het einde, zijn zij niet alleen beginnen meehelpen, we hebben ook een koppel ontmoet die hetzelfde aan het doen was. Met één begonnen en met vijf geëindigd!

Volg Emilia via Instagram

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen