#InstaInspiratie: @zoe_zolea

#diyprojecten #greenbeauty #heerlijkeerlijk

In #InstaInspiratie geven we onze favoriete Instagramaccounts time to shine. Telkens gaat het in #InstaInspiratie over inspirerende personen die hun passies delen en ontzettend oprecht zijn in het (soms neppe) Instragramwereldje. Vandaag is het aan de beurt aan green beautyblogger Zoë van @zoe_zolea.

Ik begon met bloggen om mijn zoektocht naar veilige, dierproefvrije en natuurlijke verzorging te documenteren. Instagram kwam daar pas later bij. Ik weet wel nog dat ik het heel erg leuk vond om ook eindelijk de wereld van filters en likes te ontdekken toen ik mijn tweedehands iPhone kocht.
Inspiratie vinden? Meestal gaat dat vrij natuurlijk. Iets dat ik die dag deed, waar ik tegenaan liep, een nieuw product dat ik toegestuurd kreeg of zelf maakte. Nu voel ik dat ik af en toe Insta moe ben, dan moet ik wat meer gaan nadenken over een post. Na het schrijven van Homemade Beauty had ik even een creatieve block. Gelukkig begint die nu te verdwijnen en krijg ik opnieuw inspiratie voor nieuwe DIY’s! Dat is uiteindelijk ook wat ik het liefst doe. Instagram is voor mij een leuk promotiekanaal maar niet mijn hoofdbusiness.

Het leukste aan Instagram?

Sowieso het ontmoeten van like-minded people! Het is zo fijn om te zien dat er het laatste jaar een mooie groene community groeit. Enkele jaren terug voelde ik me daar nogal eenzaam in maar ondertussen heb ik heel wat leuke, groene Instagrammers mogen ontmoeten.
Instagram is voor mij een plek waar je persoonlijke dingen deelt, dingen die echt zijn.

Het minder leuke aan Instagram?

Er is heel wat jaloezie in de Instagramwereld en dat is jammer. Mensen die elkaar niks gunnen of die zichzelf belangrijker vinden dan anderen. Dat merk je vaak op persevents en zo’n mensen probeer ik nu te vermijden. Instagram kan gewoon een plek zijn waar je persoonlijke dingen deelt, dingen die echt zijn. Het hoeft niet altijd zo perfect. Het is ook niet zo dat jij minder likes krijgt omdat een ander er meer heeft, live and let live!

En nu.. showen maar!

Je persoonlijke topfavoriet

Niet mijn mooiste foto maar wel het leukste nieuws! Hier deelde ik eindelijk waar ik al een paar maanden aan werkte; mijn boek. Iedereen was zo lief en enthousiast! Dat was echt een heel fijn moment!

Je meest eerlijke moment

Ik hou het vaak iets minder persoonlijk op Instagram. Dat hangt ook wel wat samen met mijn job in het onderwijs. Zo heb ik liever niet dat iedereen zomaar alles over mij kan opzoeken. Dat was even anders toen we een huis kochten. Dat nieuws wilde ik met iedereen delen!

Het grappigste ooit

Ik ben duidelijk te serieus op Instagram want ik moest erg lang zoeken (lacht)! Deze foto past nog wel in deze categorie. Ik was foto’s aan het maken voor mijn boek toen de postbode aanbelde… Leg dat maar eens uit!

De volgtips van Zoë

@barbaradeblock

…omdat haar reisstories zo leuk zijn! Ze post ook vaak over dierenwelzijn en minder plastic verbruiken.  Duurzaam op een erg toegankelijke manier.

@____katrien____

Niet eco maar wel mijn droomhuis. Heerlijk om alle hoekjes van hun huis via Instagram te bekijken.

@sielvhm

Voor de mooie woorden. Ik hou wel van een stukje poëzie op zijn tijd en Siel is daar een topper in!

Volg Zoë op Instagram

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen