#InstaInspiratie: Britt van @sustainabrittly

#zerowaste #girlboss #slowfashion

In #InstaInspiratie geven we onze favoriete Instagramaccounts time to shine. Telkens gaat het over inspirerende profielen dat hun passies delen met hun volgers en ontzettend oprecht zijn in het (soms neppe) Instragramwereldje.

Ik ben erg impulsief én oppervlakkig met Instagram begonnen. Toen mijn toenmalige vriend en ik uit elkaar gingen, viel alles eigenlijk een beetje uit elkaar. Ook mijn Instagrampagina. Tijdens die afwezige periode had ik een paar belangrijke én bewuste keuzes gemaakt in mijn leven. Met minder afval gaan leven, iets zorgvuldiger mijn vrienden en tijdsbestedingen uitkiezen en ga zo maar door. Ik zat zodanig met mezelf in de knoop dat ik niet echt iets meer wou vertellen op Instagram. Achteraf gezien een gemiste kans, want dat zijn nét de verhalen die je wel moet vertellen.

In het najaar van 2018 keek ik terug op een jaar van mijn “nieuwe leven” dat voorbij was gegaan. Ik kwam snel tot de conclusie dat ik net wel die verhalen moest neerschrijven. Poging twee dus. Al snel bleek dat ik door het aanslaan van de “duurzaamheidssnaar” in contact kwam met gelijkgestemde zielen en voor mij was dat vooral het moment waarvan ik wist dat ik de juiste keuze had gemaakt.

Zolang het interessant blijft en zorgt voor een leuke interactie, blijf ik het doen. Maar het moet wel echt blijven – geen oppervlakkige foto’s, likes en quotes. I’m done with that.

24/7 eerlijkheid

Ik plan mijn posts eigenlijk nauwelijks. De enige die ik vooruit plan, zijn die met duurzame producten. De inspiratie komt erg spontaan bijvoorbeeld als ik in mijn huis rondloop of ik een nieuw duurzaam alternatief spot in de winkel.

Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk inspiratie te halen uit mijn dagelijkse leven. De sleutel van mijn account is eerlijkheid – de kleine dingen waar je tegen aanloopt zoals “Shit, nu heb ik toch weer plastic gekocht.” Mijn leven zit vol van zo’n momenten, dus inspiratie genoeg (lacht).

De sleutel van mijn account is eerlijkheid – de kleine dingen waar je tegen aanloopt. Mijn leven zit vol van zo’n momenten, dus inspiratie genoeg!

Britt

Offline is the new luxury

Ik vind het super belangrijk om ook in the moment te leven. Het is niet omdat ik mijn duurzaamheids- en ondernemingsavonturen deel met de wereld, dat ik de rest van mijn leven ook per se wil delen. Dat is een balans die ik eigenlijk ook pas nu (“poging twee”) heb opgemaakt.

Vroeger zou ik alles gedeeld hebben vanuit een wens om toch maar geliked te worden. Nu wil ik gewoon één verhaal delen – en hoeveel mensen dat dan interessant vinden, daar lig ik minder wakker van.

De favorieten van Britt

@laurafromthedesert

Uiteraard omdat ze bezig is met duurzaamheid maar vooral omdat ik ook haar spirit en enthousiasme echt bewonder. Dat weerspiegelt zich in haar posts en dat vind ik de max.

@yvsome

Zij is op vlak van ondernemen mijn rolmodel. Ze is een ongelooflijke expert in haar vak en het lijkt alsof ze elke entrepreneurial challenge aankan. Daarnaast is haar sarcasme precies wat ik nodig heb op maandagochtend.

@trashisfortossers

Zij brengt mijn belangrijkste thema’s samen: duurzaamheid en ondernemerschap. Ik kijk enorm op naar Lauren Singer. Ik geef toe; ik ben nog bijlange niet aan een trash-in-jar-life, maar ik streef er wel naar!

Volg sustainablebrittly op Instagram

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen