4 inspiratietips voor een duurzamere levensstijl

Spoiler alert: het zijn geen tips zoals minder plastic!
We vertellen je -hopelijk- niet nieuws dat een plantaardige maaltijd, minder het vliegtuig nemen en in het algemeen meer nadenken over je aankopen veel goeds doet voor onze planeet. Toch passeren dit soort tips & tricks verder niet in deze blogpost. Met deze lijst geven we graag enkele aanraders om zo meer inspiratie te vinden over een duurzamere levensstijl. Here we go!
1. Doe een digitale kuis
Wil je meer weten over hoe je duurzamer wil leven? Kuis de boel op en begin met sociale media kanalen. Volg pagina’s die je op een gezellige manier warm maken voor deze levensstijl. Hier vind je alvast voorbeelden die The Goal Getter approved stempel hebben verdiend.
2. Kies voor een ecotour
Geef jezelf of iemand anders een ecotour cadeau. Onze founder Jennifer deed hetzelfde met de tours van Emilia (Mixua.Eco) en zou het iedereen aanraden. Maakt niet uit of je net wat zoekend bent of al langer duurzaam probeert te leven: deze tour zal je allesbehalve vervelen. Via haar tours ontdek je de lokale handelaars met eco proof adresjes in steden zoals Gent, Antwerpen, Brussel en Brugge. Deze activiteit kan je ook boeken als een teambuilding event. Een ideale tip om de inner eco warrior op te roepen bij je collega’s.
3. Experimenteer
Na die ecotour en sociale media opruimbeurt zal je spontaan al meer weten over duurzame merken, tips & tricks. De tofste fase van dat alles? Experimenteren! Er gaat een nieuwe wereld voor je open en experimenteren is de manier om te ontdekken hoe jij die kennis in een dagdagelijkse realiteit zal uitvoeren. Zo probeerde founder Jennifer onlangs de shampoo bars van Lamazuna uit en ging content creator Chloë aan de slag met eco tandpasta tabletten. Doe wat voor jou goed voelt.
4. Vertel en inspireer
Vertel aan je vrienden en familie dat je meer leert over een duurzame levensstijl. Doe het op een laagdrempelige manier. Deel bijvoorbeeld vegan snacks uit op tafel wanneer je bezoek hebt, inspireer hen met een lokaal cadeautje of probeer samen een eco proof workshop uit. Er zijn zoveel manieren om die positieve boodschap verder te delen. Tip: een workshop die we zeker kunnen aanraden zijn de DIY workshops van Marion Maakt.

Q: Welke tips zal jij eens uitproberen?

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen