Marijne over haar inspiratiebronnen

Wat mij vooral opvalt wanneer ik geïnspireerd word, is hoe iemand zijn of haar boodschap overbrengt.
Hoe laat jij je inspireren? En wie geeft je extra inspiratie? We vroegen het aan Jennifer en Marijne, twee derde van het The Goal Getter team. Beide praten ze over inspiratie en de persoonlijke impact daarvan. Vandaag is het de beurt aan Marijne!
Hoe laat jij je inspireren?
Wanneer ik op zoek ben naar inspiratie, schuim ik het internet af. Instagram, Twitter, Pinterest,… Al deze kanalen bezorgen me keer op keer ontzettend veel inzichten. Of het nu gaat over kunst, body positivity, psychologie of totaal iets anders. Hier kan ik altijd iets vinden waarnaar ik op zoek ben. 
Wat mij vooral opvalt wanneer ik geïnspireerd word, is hoe iemand zijn of haar boodschap overbrengt. Persoonlijk vind ik dat je het onderschrift van iemands foto soms echt kan voelen, net omdat iemand het op zo’n gepassioneerde manier vertelt. Die boodschap hoeft daarom niet overladen te zijn met emoji’s en speciale lettertypes. Less is more en krachtige woorden zorgen zeker voor dat tikkeltje extra.
Welke inspirerende personen zullen volgens jou nog een groter podium krijgen?
Als ik kijk naar Vlaanderen ben ik er ongetwijfeld zeker van dat we nog veel gaan horen van Morgane Gielen, modefotografe en oprichtster van het project No Babes. Met No Babes wil Morgane de standaarden in de maatschappij aanvechten door verschillende mensen te fotograferen. Dikke mensen, personen met een beperking of mensen uit de LGBTQ+ beweging, maar ook sekswerkers, mensen met autisme en vluchtelingen. Met No Babes wil Morgane voornamelijk taboes doorbreken. In 2021 verschijnt het fotoboek met aansluitend een expositie. Van Morgane horen we dus zeker en vast nog meer!
Wie zijn je grootste inspiratiebronnen wanneer het gaat over…
ETEN
Op Instagram volg ik slechts één diëtiste en dat is Celien. Op Instagram kaart ze de problemen van de dieetcultuur aan en motiveert ze mensen richting een positievere mindset rond eten. Volgens Celien horen we te genieten van voeding in plaats van volledige voedingsgroepen uit ons eetpatroon te schrappen. Ze deelt ook regelmatig nieuwe recepten met erg veel afwisseling, love it
BEWEGEN
Op vlak van bewegen zijn Helen & Katrien van Bibi Antwerpen mijn grootste inspiratiebronnen. Helen is voedingsconsulent en Katrien personal coach, samen bundelden ze de krachten en stampten ze een sportstudio uit de grond waar vrouwen oprecht kunnen genieten van sport. De focus? Je goed voelen in je lichaam, zonder te kijken naar dat nummer op de weegschaal. Voor mij klinkt dat als muziek in de oren want je lichaam moet je net vieren met beweging!
CREATIEF
Op Instagram volg ik heel wat body positive artiesten. Bij hun werken staat het vieren van verschillende lichamen centraal. Iemand die er voor mij – opnieuw uit Vlaanderen- bovenuit springt is Petra Mertens. Petra omschrijft zichzelf als dik en heeft een chronische ziekte. Haar tekeningen gebruikt ze dan ook om body positivity, dik zijn en het leven met haar ziekte meer onder de aandacht te brengen. Wanneer ik een mindere dag heb, bekijk ik haar account eens en word ik meteen overspoeld door de good vibes!
BODY POSITIVITY
Meghan Jayne Crabbe is niet alleen de schrijfster van het boek Body Positive Power, ze is ook influencer op Instagram. In tegenstelling tot andere influencers die afslankingsmiddelen zoals thees en pilletjes promoten, gaat het bij Megan om jezelf goed voelen in je lijf. Dansvideo’s met haar zus, bikinifoto’s met zachte rolletjes, make-uploze selfies,… Megan toont het allemaal. Ook zeker en vast een aanrader om net dat tikkeltje positiviteit toe te voegen aan je feed!

Volg Marijne via Instagram

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen