2021: Het jaar van meer zelfliefde!

Marijne: “Ik hoop dat dit nieuwe jaar je ontzettend veel zelfliefde brengt, los van de kilo’s.”

Het nieuwe jaar is al een goede maand bezig en alhoewel januari een ontzettend lange maand is, hebben we toch alweer het eerste hoofdstuk van de twaalf afgerond.

Bij een nieuw jaar horen goede voornemens. Wil je graag een verre reis maken, deelnemen aan een marathon, vegetarisch eten of meer tijd vrijmaken voor je vrienden? Geweldig! Veel mensen zetten ook vaak afvallen op hun lijstje als één van hun goede voornemens. Klein geheimpje: je hoeft helemaal niet af te vallen om gelukkig te zijn!
Come again? Ja, je hoeft écht niet af te vallen om je goed in je vel te voelen. Jouw lichaam is mooi, waardig en verdient het om graag gezien te worden. Je sterke benen brengen je overal naartoe, je armen knuffelen de liefste personen en je zachte buikje zorgt voor bescherming. Waarom zouden we dat dan willen wegwerken door onszelf intensief te storten op alweer een nieuw (crash)dieet?
Begrijp me niet verkeerd, zelf wil ik absoluut niet overkomen als iemand die zegt dat je niet evenwichtig mag eten en bewegen. Het is iets anders wanneer je bijvoorbeeld jezelf gaat straffen met sporten na het eten van een stukje cake. Op zo’n moment schuif je eigenlijk een stukje zelfliefde aan de kant. Sporten is er net om ons een fijn gevoel te bezorgen, een manier om even onze gedachten te verzetten. Ook voeding hebben we nodig en gebruiken we als moment om een connectie te leggen met anderen en met onszelf. Met andere woorden: balance is key!
Probeer als voornemen eens na te denken over hoe je in 2021 meer zelfliefde en -zorg kan implementeren in plaats van te focussen op het getal dat de weegschaal aangeeft. Mijn advies? Gooi de weegschaal het raam uit! Je zal merken dat je je zó veel vrijer voelt wanneer je niet let op de kilo’s. Je gewicht is namelijk het minst interessante aan je want je hebt nog zoveel meer te bieden!
Laat 2021 het jaar zijn dat je
naar de spiegel toestapt en jezelf een complimentje geeft.
die bikini durft te dragen op het strand en een dikke middelvinger opsteekt naar iedereen die er anders over nadenkt.
niet wordt tegengehouden door je onzekerheden en je voldoende rustmomenten inplant om voor jezelf te zorgen
maar laat het ook vooral een jaar zijn waarin je onvoorwaardelijk leeft. Je hoeft namelijk geen maatje S te hebben om te mogen genieten van een stuk pizza, een fenomenale reis of een date met die speciale persoon.
Ik hoop dat dit nieuwe jaar je ontzettend veel zelfliefde brengt, los van de kilo’s. Geniet van elk moment want wat is een jaar toch weer snel voorbij!
Heel veel liefs
Marijne

Marijne

Marijne is body positive activiste en zet zich in voor de gelijkwaardigheid van minderheidsgroepen. Zo strijdt ze niet alleen voor dikke mensen, maar is ze ook intersectioneel feminist, black lives matters ally en werkt ze op haar Instagram taboedoorbrekend door mentale gezondheid aan te kaarten. Alles wat er in de maatschappij beweegt, houdt Marijne bezig!

Aanbevolen artikelen