Het eerste woord: The Fear of Doing Nothing

Met deze motiverende woorden start onze founding mum Jennifer de maand oktober
In het eerste woord geven we het eerste woord aan onze founding mum Jennifer. Met warme woorden sluit ze afgelopen maand af, om dan met veel enthousiasme aan een nieuw te beginnen. Wat staat er volgende maand voor The Goal Getter op de planning? Wat zijn de gedachtegangen op dit moment? Je leest het nu.
The Fear of Doing Nothing
Wat keek ik ontzettend uit naar deze maand. Al een paar weken broeien de ideeën bij Marijne (mijn lieve rechterhand) en mezelf. Dit is een thema waar we zo naar verlangden. Eentje dat divers én ongelofelijk inspirerend is.
Power to the people is een maand waar we extra aandacht geven aan change makers.
Mensen die het verschil maken op hun manier. Omdat ze prachtige initiatieven beginnen. Omdat ze kritisch zijn. Omdat ze op een inspirerende, positieve manier informatie delen. Het maakt niet uit of ze het hebben over gender, seksualiteit, duurzaamheid of Black Lives Matter. Het zijn thema’s die volgens ons te weinig aandacht krijgen en net daarom leggen we die extra accenten deze maand.
The Fear of Missing Out is very 2019, misschien zelfs 2018. Hoog tijd is het voor iets nieuws zoals the Fear of Doing Nothing – is dat al een ding trouwens? – . Ja, fear moet je hebben. Fear wanneer je helemaal niets doet om bovenstaande thema’s te steunen.

Kleine stappen zijn grote stappen wanneer we ze allemaal een beetje doen.

Geen zorgen, je moet je volledige – sociale –  leven niet overboord gooien om iets waardevoller voor onze samenleving te doen. Begin bij jezelf. Waar knakt het een beetje? Wil je al een tijdje minder vlees eten maar durf je niet? Zoek vegetarische/vegan bloggers. Ja, er zijn er die je op een zachte manier inspireren zonder je te oordelen, ook wanneer je  – nog – vlees eet. Kleine stappen zijn grote stappen wanneer we ze allemaal een beetje doen. Laat je dus niet ontmoedigen bij het idee dat iets kleins te weinig zou betekenen. Dat zou je alles behalve moeten doen. *
Hoog tijd is het om elkaar te steunen. Om de wereld beter te maken. Om het leefbaarder te maken. Hoog gloeiend tijd is het. De inspiratie om hier iets aan te doen vind je hier, en nog meer dan gewoonlijk.
Liefs
J.
* = vice versa voor andere thema’s dan vegetarisch eten. Doe het gewoon! Do good, feel good.

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen