Goodbye 2020, hello 2021!

lastchristmas-thegoalgetter
The Goal Getter team rond dit vreemde jaar af.

Dit jaar is bijna voorbij. Gek, vreemd, alles wat we niet hadden verwacht. Net daarom lijkt het een goed moment om even stil te staan. Wat waren de hoogtepunten van 2020, wat nemen we niet mee in 2021? Je leest de antwoorden van het The Goal Getter team hier.

Wat staat er op je wishlist?

Chloë Wishlists en ik gaan niet samen. Als ik iets wil en ik kan het me veroorloven, ga ik ervoor. Dit jaar heeft me nog meer doen inzien hoe weinig waarde materiaal eigenlijk heeft. Wat er nu vooral op mijn wishlist staat, is mijn grootouders terug zien en ze kunnen knuffelen. 
Marijne Ongetwijfeld het boek ‘Women don’t owe you pretty’ van Florence Given. Een must read voor iedereen die geïnteresseerd is in feminisme!
Jennifer Vriendinnentijd. Ik mis gezellig kletsen met mijn beste vriendinnen. Als ik dan toch iets materieels mag kiezen: (vegan) beautyproducten. Dankzij de podcast ‘Beyond The Cream’ heb ik mijn liefde voor skin care producten opnieuw wat power gegeven. Deze zomer leerde ik het merk Flow Cosmetics kennen en ik was meteen weg door de structuur, geuren en kleuren die hun producten hebben.

Dit jaar heeft me nog meer doen inzien hoe weinig waarde materiaal eigenlijk heeft. Wat er nu vooral op mijn wishlist staat, is mijn grootouders terug zien en ze kunnen knuffelen. 

Chloë


Je persoonlijke hoogtepunt van dit jaar?

Chloë Ik kan niet kiezen dus ik kies twee hoogtepunten: verhuizen naar een appartementje wat voelt als thuis komen en nieuwe connecties leggen met mensen waar de energie evenwijdig loopt.  
Marijne Afstuderen als psychologisch consulent binnen de school- en pedagogische psychologie!
Jennifer Verhuizen en na jaren wachten eindelijk opnieuw een huisdiertje hebben.

Ondanks alle frustratie en verdriet dat de coronacrisis heeft veroorzaakt, heeft het me ook wel dichter bij mezelf gebracht.

Marijne

Wat heb je geleerd uit dit jaar? 

Chloë Tijd nemen voor mezelf en checking up with myself. 
Marijne Dat we simpele dingen veel te vaak for granted nemen. Nu geniet ik meer dan ooit van een videocall met een vriendin, gaan wandelen, mijn creativiteit aanspreken, een warme knuffel van mijn mama, .. Ondanks alle frustratie en verdriet dat de coronacrisis heeft veroorzaakt, heeft het me ook wel dichter bij mezelf gebracht.
Jennifer Hoe enorm ik mijn familie en vrienden waardeer. De bezoekjes, de moeite en energie… Ik heb dit te vaak als iets erg normaals gezien. Ook dat ik erg veel geluk en plezier vind wanneer ik creatieve talent mag (her)ontdekken.


Wat laat je achter in 2020? 

Chloë Onnodige stress en mensen die mijn liefde en energie als vanzelfsprekend beschouwen.
Marijne De waardeloze mening van anderen die kritiek hebben op mijn lichaam. Adios amigo’s!
Jennifer Wat Chloë zo mooi weet te verwoorden: mensen die mijn liefde en energie als vanzelfsprekend beschouwen.

Welke vzw steun jij dit jaar? 

Chloë Bruzelle, de vzw zet zich in om het taboe rond menstruatie in een moeilijke leefsituatie te door breken. Het taboe rond menstruatie is nog te groot, ikzelf functioneer niet en ik heb dan nog de luxe. Kan me niet voorstellen moest ik dit in een moeilijke leefsituatie doormaken.
Marijne Ongetwijfeld Punt.vzw, een Antwerpse vereniging die zich inzet voor slachtoffers van seksueel geweld. Oprichtster Ayke Gubbels doet aan sterk sociaal werk en dat mag van mij wel meer worden belicht.
Jennifer Kittenhuis Gent. Dit jaar heb ik mijn lieve kat gevonden via deze organisatie. Kittenhuis Gent wil echt de perfecte match vinden voor elk dier en stoppen enorm veel energie in dat proces. Ook kijk ik met veel bewondering naar de transformaties die de (zwerf)katten daar ondergaan. Echt knap wat de volledige organisatie allemaal doet uit pure liefde voor de dieren.


Boekentip? 

Chloë Secrets of Divine Love – A Spiritual Journey into the Heart of Islam, mijn go to already en heeft me al zoveel rust gebracht. Ik geloof oprecht dat dit niet enkel een boek is voor moslim(a)s en zoekende, maar ook voor mensen die ongelovig zijn. Je gaat bepaalde dingen in vraag stellen en haalt hier veel positiviteit, motivatie en rust uit. Echt een must read! Niet te vergeten ook een pareltje om in je boekenkast te hebben, enkel en alleen al door de cover van het boek. 
Marijne The Hate U Give van Angie Thomas. Deze pikte ik zelf op naar aanleiding van de Black Lives Matter protesten. Het boek is (helaas) pijnlijk relevant. Dit zou iedereen moeten lezen!
Jennifer Ongetemd leven van Glennon Doyle. Kleine hoofdstukken met sterke thema’s zoals Black Lives Matter. Herkenbaar, soms dan weer helemaal niet. Eén ding is zeker: dit inspirerend boek toont nog eens aan hoe magie realiteit wordt als je dicht(er) bij jezelf staat.

Serie/filmtips?

Chloë Ik ga zonder schaamte een serie aanhalen van vorig jaar, want dit zou geen hype mogen zijn. ‘When They See Us’ is een serie voor twee soorten mensen, mensen die weten dat dit de harde realiteit is en mensen die niet beseffen dat dit de realiteit is. Ik heb deze serie heel lang uitgesteld, omdat ik wist dat ik liters ging huilen uit frustratie. At the end of the day, ben ik heel blij dat ik de serie heb gezien. Deze mannen hebben me zeker iets bijgeleerd. Het ergste van al, de wereld wordt er niet beter op. This is an absolute must watch.
Marijne Without a doubt The Queens Gambit! Door het kijken van deze serie is mijn interesse voor schaken nog meer gegroeid.
Jennifer Handmaid’s Tale. Deze serie zat dit jaar echt in mijn lijf. Waanzinnig goed. Ook heb ik enorm genoten van de film Call me by your name. De cast, het verhaal, de locaties, de muziek… heerlijk! Beide tips die ik al eerder wilde bekijken, dankzij de lockdown(s) was daar nu wat meer tijd voor.

Nee zeggen wanneer iets niet goed voelt, is ja zeggen tegen mezelf. Dat heb ik afgelopen jaren te vaak genegeerd.

Jennifer

Ontdekking van het jaar? 

Chloë Social media detox is a thing and necessary 
Marijne Ik hou meer van popmuziek dan ik dacht! Tijdens de eerste lockdown zat ik uren te scrollen door TikTok en daardoor bleven de liedjes lang in mijn hoofd hangen. Nu geniet ik ook meer van popmuziek en kan ik het ook echt wel smaken.
Jennifer Nee zeggen wanneer iets niet goed voelt, is ja zeggen tegen mezelf. Dat heb ik afgelopen jaren te vaak genegeerd.

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen