Een dag uit het leven van… Sientje Palmans

sientje spot workshops
De topvrouw van het platform Spot Workshops, dé plek om een me-time of teambuilding activiteit te spotten!
In een dag uit het leven volgen we een goal getter pur sang. Iemand die elke dag werkt aan een herwonnen stukje passie en vol goesting aan zijn of haar dag begint. Vandaag is dat niemand minder dan Sientje Palmans, de bezielster van het platform Spot Workshops waar je meest originele me-time en teambuildingactiviteiten kan vinden en dat overal in Vlaanderen!

Ochtend

Ik hou van ochtenden, het is mijn favoriete deel van de dag. Enerzijds wil ik héél productief zijn, anderzijds heb ik dan ook goesting om slow mornings te doen en de dag heel rustig te beginnen. Mijn ochtendritueel is eerlijk gezegd een beetje zoek. Ik heb enkele maanden de ‘Miracle Morning’ gedaan. Dan stond ik om 5 uur op en nam ik één uur de tijd om te sporten, te lezen, te mediteren, te schrijven,… Dit was echt super heerlijk en ik had er heel wat aan. Maar ik kon het niet meer combineren met mijn avondactiviteiten en workshops. Ik zou dat super graag terug opnemen, niet meer door om 5 uur op te staan, wel door dat uurtje in te bouwen . Qua ontbijt kan het verschillen, maar wat er zeker moet zijn is een tas koffie!

Middag

Ik ben recent gestart met de methodologie van het boek ‘GRIP’, daar is de agenda heilig. In mijn agenda geef ik ’s ochtends een halfuurtje de tijd om mijn e-mails te behandelen en dan start ik met wat er in mijn agenda staat. Dit kan zijn: content creatie, administratie, focus werk, websiteontwikkeling,… erg gevarieerd dus. Ik werk ook wel vaak in koffiebars want dan heb ik wat sociale controle. Dat wissel ik soms af met thuiswerkdagjes.

Lunch

Als ik in een koffie- of lunchbar ben ontbijt ik daar. Als ik thuis werk, eet ik het restje van de dag ervoor of een simpel boterhammeke. Ik hou ervan om na mijn lunch een kleine wandeling te doen in een park om met een fris hoofd opnieuw te beginnen.

Waarom weet ik niet maar ik word typisch heel enthousiast als ik met andere mensen over mijn platform spreek. Ik gebruik dat enthousiasme om mijn namiddag dipje te overkomen.

Sientje

Namiddag

Als ik afspraakjes heb of video calls met potentiële workshop heroes, dan is dit meestal in de namiddag. Waarom weet ik niet maar ik word typisch heel enthousiast als ik met andere mensen over mijn platform spreek. Ik gebruik dat enthousiasme om mijn namiddag dipje te overkomen.

Avond

Dit is elke keer een gevecht met mezelf. Ik wil zo graag de prepping queen zijn, alles mooi geregeld om gezond eten op tafel te krijgen. Jammer genoeg lukt me dit helaas (nog) niet. Vaak is het last-minute zien dat we nog iets in huis halen om te koken. Gelukkig gaat mijn vriend naar de winkel want dat doe ik écht niet graag en proberen we samen een gerechtje in elkaar te steken. Als het echt te druk is, dan is het Mr. Deliveroo (our personal butler) die iets komt brengen.
’s Avonds is het de kunst én uitdaging om niet meer met mijn werk bezig te zijn en écht tijd te maken voor mijn privéleven. Als ondernemer zet je je werk nooit helemaal ‘af’.
Sientje

Voor de nachtrust

Ik hou ervan om op tijd mijn bed in te kruipen, gewoonlijk is dat om 22 uur – ik ben een ochtendmens, remember. Eén grote uitzondering: wanneer er een feestje is, dan blijf ik graag tot het laatste. ’s Avonds is het de kunst om niet meer met mijn werk bezig te zijn en écht tijd te maken voor mijn privéleven. Als ondernemer is dat wel een uitdaging, want je doet het zo graag en er is wel altijd wat te doen. Gelukkig heb ik ook geleerd dat ontspanning even belangrijk is.
Welke goal getter hacks heb jij om de dag productief te beginnen?
Zonneschijn! Ik kijk zo uit naar de zomer.
Hoe ziet je ideale dag eruit?
Slow morning – 4-6h work day (working on it)  – ‘s avonds sporten en dan de dag eindigen door tijd met mijn partner, vrienden of familie door te brengen.
Welke tools gebruik jij doorheen de dag om effectiever te zijn?
Mijn agenda
Calendly – maakt het mogelijk dat workshop gevers zelf afspraken met mij kunnen maken zonder ik iets moet doen. Bye bye e-mailtjes heen en weer!
Microsoft To Do
One note
Wil je Sientje nog beter leren kennen? Volg haar via Instagram of bekijk hier de lijst vol interessante activiteiten op de website van Spot Workshops!
foto’s door bynouchka

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen