4 apps om beter te sparen

Een extra beetje elke maand? Dat doe je zo!

Sommige goals behalen = goed sparen. Of je nu een sloddervos bent of net erg gestructureerd; deze 4 geniale apps helpen je budget beter te beheren in no time!

1. Mint

Dit is de Beyoncé van de apps voor persoonlijk budgetbeheer. In één blik heb je een overzicht over allerlei verschillende financiële activiteiten: sparen, controleren van budget – noem maar op! Het is een geniale manier om je financiële gezondheid beter op te volgen en mogelijke problemen te voorkomen. Elke transactie wordt automatisch geregistreerd en gecategoriseerd. Mint neemt je bestedingspatronen op en creëert een budget, speciaal voor jou. Deze app geeft ook je vermogenssaldo weer met duidelijke grafieken. Geen zorgen, de app is beveiligd met een wachtwoord en is er een manier om de toegang vanaf je telefoon te deactiveren via de website van Mint.

Gratis. Voor iOs en Android.

Download de app hier.

2. You Need A Budget (YNAB)

You Need A Budget (YNAB) is en blijft populair. Wat is er anders dan gewoonlijk? Het is een proactief systeem. Met YNAB kijk je een euro (en meer) vooruit. Slim want net dat deel kan je nog veranderen en heeft dus rechtstreeks invloed op je budget. Voordat je ook maar één euro uitgeeft, helpt deze app je bij een vervelende maar niet onbelangrijke denkoefening: prioriteiten stellen. YNAB doet dat meteen, op korte en lange termijn. In ruil voor dat extra beetje effort heb je totale controle over je financiën en daarmee ook je leven.

Betalend. Voor iOs en Android.

Download de app hier.

3. Buddy

Met Buddy heb je dé tool in huis om een mooi en gedetailleerd overzicht te hebben van je uitgaven, inkomsten en spaargeld. Bepaal je budget voor iedere categorie en ontdek hoeveel je waar uitgeeft. Zo geniet je op het einde van de maand van een beetje meer marge (hoera!). Hoewel deze app zich eerder focust op het houden aan een budget, kan je Buddy ook gebruiken om uitgaven te splitsen in groep (denk Splitwise). Ook leuk: deze applicatie kan je delen met vrienden en familie. Voor meer functies en handige tricks betaal je iets meer.

Gratis. Voor iOs en Android.

Download de app hier.

4. Splitwise

Splitwise is de manier om al je openstaande rekeningen met familie en vrienden op één plek te verzamelen. Of je nu samen met een vriend(in) op vakantie bent, een kamer deelt met huisgenoten of de lunch hebt betaald van die ene collega. Splitwise maakt het leven erg gemakkelijk. Deze app slaat gegevens in de cloud op, zodat je de verschillende rekeningen altijd en overal kan openen: op je smartphone of computer.

Gratis. Voor iOs en Android.

Download de app hier.

Beeld banner: Pexels

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen