NO PLANET B

Laura’s Green Corner #2

Eco tips for the win!

Welcome to Laura’s Green Corner! Elke maand ga ik jullie een tip meegeven om kleine positieve veranderingen te maken in jullie dagelijks leven – om zo allemaal ons steentje bij te dragen aan een duurzame wereld! Eerst zal ik het hier hebben over een paar swaps: producten die je éénmalig aankoopt of eens in je kast moet zoeken en daarna altijd hergebruikt. Dat in de plaats van single use producten; items die je na eenmalig gebruik zou weggooien…

Welcome back! Deze maand neem ik jullie mee naar de badkamer. Hier kan je namelijk heel gemakkelijke plasticvrije swaps maken. Wat ik het gemakkelijkste vond? Overschakelen naar een vaste shampoo bar in de plaats van een plastic fles! Hetzelfde geldt voor conditioner of gewone zeep om bijvoorbeeld je handen te wassen.

Waarom overschakelen naar shampoo bars?

Je vermijdt hiermee enorm veel nutteloos plastic maar ook alle chemicaliën die anders onze waterwegen vervuilen. Denk maar eens aan alles waarmee je doucht… allemaal deeltjes die uiteindelijk in de oceaan terechtkomen. De grote reden waarom je beter voor een zo natuurlijk mogelijk product kiest!

Ik maakte de switch naar Lush shampoo bars en ik ben nog steeds grote fan. Niet al hun producten zijn 100% natuurlijk maar toch al een groot deel. Het beste is om de verschillende bars te testen en te vergelijken want iedereen is anders en heeft een andere voorkeur. Wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. De producten van Lamazuna zijn ook een goed alternatief.

Just try it! Ik ben benieuwd wat jullie bevindingen zijn. Laat het me zeker weten.

Laura is op een missie: de wereld redden! Haar enthousiasme en eenvoudige tips zijn erg aanstekelijk en zorgen ervoor dat ook jij de wereld een beetje mooier wil maken.