GOAL GETTERS,  NO PLANET B

Laura’s Green Corner #1

Met deze tip maak je een kleine, positieve verandering!

Welcome to Laura’s Green Corner! Elke maand ga ik jullie een tip meegeven om kleine positieve veranderingen te maken in jullie dagelijks leven – om zo allemaal ons steentje bij te dragen aan een duurzame wereld! Eerst zal ik het hier hebben over een paar swaps: producten die je éénmalig aankoopt of eens in je kast moet zoeken en daarna altijd hergebruikt. Dat in de plaats van single use producten; items die je na eenmalig gebruik zou weggooien…

We starten met de meest voor de hand liggende swap: een herbruikbare fles. Iedereen heeft er wel zo eentje thuis liggen, nee? Heb jij ook altijd een drinkfles op zak? Ik hoop je te overtuigen om er volledig voor te gaan en plastic flesjes ergens in het verleden te laten, mocht dat niet het geval zijn!

20.000 per seconde. 1.000.000.000 per minuut. Dat is (ongeveer) de hoeveelheid plastic flessen die wereldwijd wordt verbruikt. Het duurt dan ook meer dan 450 jaar voordat ze opgelost zijn!

Naast het feit dat het lang duurt vooraleer je plastic flesje is opgelost, zijn er veel schadelijke middelen nodig om het te maken. Hier zijn enkele zaken die ik ondertussen heb geleerd: plastic flessen zijn gemaakt van een aardolieproduct (polyethyleentereftalaat, ook wel bekend onder de afkorting PET). Er is ook een ton aan fossiele brandstoffen nodig om ze te maken én te vervoeren. Als je die hoeveelheid probeert te visualiseren, is het best moeilijk, toch? Wel, als je een fles tot 25% zou vullen met bijvoorbeeld water, dat is dezelfde hoeveelheid olie die je nodig hebt om één plastic fles voor eenmalig gebruik te maken.

bron: Pinterest

Kies liever voor een herbruikbaar alternatief die niet alleen budgetvriendelijk is maar ook goed voor het milieu!

Volg Laura via Instagram of Facebook

Laura is op een missie: de wereld redden! Haar enthousiasme en eenvoudige tips zijn erg aanstekelijk en zorgen ervoor dat ook jij de wereld een beetje mooier wil maken.