GOAL GETTERS

Netflix & Chillax: GRL PWR is in the air

5 series en films met échte powervrouwen

Ahh… de maand mei = extra vakantiedagen. Dat betekent niet alleen quality time met de framily maar ook extra aandacht voor heerlijke Netflixseries-en films. Het centrale thema hier? GRL PWR!

Knock Down The House

Bovenaan ons kijklijstje vind je Knock Down The House terug. In deze documentaire krijgen we een beter beeld over vier powervrouwen: Alexandria Ocasio-Cortez, Cori Bush, Amy Vilela en Paula Jean Swearengin. Alle vier moeten ze hun mannetje staan in de harde en vooral mannelijke politieke wereld, dit tijdens de midterm-verkiezingen in 2018. Knock Down The House ontving ondertussen al de publieksprijs op het Sundance Film Festival. Een échte aanrader dus.

I am Maris

Helemaal anders is de documentaire I am Maris. Van anorexia en psychische problemen tot dit mooie portret van een jonge, zachte vrouw die veel moeite heeft gehad om zichzelf te accepteren. Via woord, kunst en yoga vond ze zichzelf terug.

The Crown

Niet nieuw maar daarom niet minder interessant: The Crown. Het levensverhaal van Queen Elisabeth is zo ontzettend boeiend dat je deze serie erg snel zal weten te bingewatchen. Wil je nog een extra reden waarom je deze serie snel moet (her)bekijken? Het nieuwe, derde seizoen zou dit jaar nog volgen!

Brené Brown: the Call to Courage

Brené Brown zal je niet erg onbekend in de oren klinken als je vaak TED Talks bekijkt. Met humor en empathie praat deze sterke vrouw over wat er nodig is om moed boven comfort te stellen in een cultuur die overheerst wordt door schaarste, angst en onzekerheid. Ze gaat ook verder in op de ervaring die ze had nadat haar TED Talk in 2010  (The Power of Vulnerability) één van de meest bekeken aller tijden werd.

Workin’ Moms

Wij van The Goal Getter houden van vrouwen die ongegeneerd eerlijk zijn. In Workin’ Moms hebben we het geluk om vier verschillende moeders beter te leren kennen die opnieuw beginnen werken na hun zwangerschapsverlof. Natuurlijk gaat dat allemaal niet zo vlotjes. Enter ongemakkelijke situaties en de eeuwige struggle om zowel je sociale leven én je carrière te onderhouden. Moeder of geen moeder: deze Canadese serie is hilarisch!

Welke serie of film is volgens jou een echte aanrader?

Foto’s en video’s: Netflix

Jennifer - people call her Jenny - woont in Gent maar is vaak elders op deze aardbol te vinden door haar ongekende wanderlust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *