
Maak zélf heerlijke quinoasalade in no time!
Tried & tested door Goal Getter Alessia Couvreur
Eat good, feel good. Daarom maakte diëtiste en fulltime levensgenieter Alessia deze quinoasalade speciaal voor The Goal Getter. Spoiler alert: het is o-z-o heerlijk!
Ingrediënten per persoon
- 50 g ongekookte quinoa
- 100 g kikkererwten uit blik
- 1/2 kleine zoete aardappel (60 g)
- Spinazie (of sla naar keuze)
- 10-tal takjes zeekraal
- 1/4 nectarine (3 à 4 schijfjes)
- 4 kerstomaten
- 2 verse muntblaadjes
- 1 el pijnboompitten
Dressing
- 1 el walnootolie
- 1 el balsamico
- 2 kl maple syrup
Bereiding
- Verwarm de oven op 190°C.
- Was en snij 1de zoete aardappel in kleine stukjes. Meng met olijfolie, zout en kruiden naar keuze. Zelf gebruik ik graag ras el hanout.
- Spreid de stukjes aardappel op een met bakpapier2 belegde bakplaat en laat gedurende 40 minuten garen in de oven.
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze goed af. Wrijf ze droog met een handdoek. De velletjes zullen loskomen, wat zorgt voor een krokanter resultaat.
- Laat de kikkererwten de laatste 25 min mee in de oven garen, samen met de zoete aardappel.
- Kook de quinoa gaar: laat 3 maal het volume water koken, voeg de quinoa toe, zet op een zacht vuur gedurende 10 à 15 minuten. Laat het resterende vocht uitlekken.
- Bak de zeekraal kort in een kleine pan.
- Snij de kerstomaten door twee en neem enkele schijfjes van de nectarine.
- Maak de dressing door de 3 ingrediënten met elkaar te mengen. Snij de muntblaadjes in kleine stukjes.
Dresseer je kom: voeg eerst een goede laag spinazie toe. Knip de blaadjes eventueel kleiner met een schaar. Voeg dan de overige ingrediënten toe. Gebruik dressing naar smaak.
1 Indien de schil niet te vuil of beschadigd is, eet je die best mee op. De meeste nutriënten bevinden zich net onder de schil.
2 Tip: onder andere bij Hema kan je herbruikbaar bakpapier vinden, heel handig en low waste!
Volg Alessia via Instagram

